Süddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα δεκαπλασίασε τα έσοδα της από τον τουρισμό
αγαπημένα σου στη Google
Δημοσίευμα για την αύξηση των τουριστικών εσόδων της Ελλάδας φιλοξενεί η Süddeutsche Zeitung.
«Η Ελλάδα αύξησε τα έσοδά της από τον τουρισμό σχεδόν κατά δέκα φορές μετά την υποχώρηση του τρίτου κύματος του κορωνοϊού.
Συνολικά ανήλθαν σε 791 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή από την κεντρική τράπεζα.
Ένα χρόνο νωρίτερα ήταν μόνο 83 εκατομμύρια ευρώ, επειδή εκείνη την εποχή ο τουρισμός σε όλο τον κόσμο ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος λόγω του πρώτου κύματος του κορωνοϊού», επισημαίνεται στη γερμανική εφημερίδα.
«Ωστόσο, σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, θα χρειαστούν δύο έως τρία χρόνια για να επιτευχθεί και πάλι το επίπεδο πριν από την κρίση.
Το 2019 τα έσοδα ήταν 18 δισεκατομμυρία ευρώ. Οι μέχρι τώρα προβλέψεις εκτιμούν ότι τα έσοδα από τον τουρισμό θα φτάσουν φέτος μόνο το 40 % του 2019», σημειώνεται, ακόμη, στο δημοσίευμα.
-
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
31 Μαΐου 2026, 18:34Μάριος Οικονόμου: Αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου τεστ εγκεφάλου και σπινθηρογραφήματος -
31 Μαΐου 2026, 15:38Τραγωδία στην Πάτρα: Πατέρας και γιος νεκροί σε τροχαίο -
31 Μαΐου 2026, 20:16Νύχτα χάους στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Ένας νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και συλλήψεις -
01 Ιουνιου 2026, 07:15Γιώργος Αϋφαντής: Η Κυβέρνηση έτοιμη να πετάξει πετσέτα στο … ρίνγκ! Ο λαός σε επαγρύπνηση και εγρήγορση για τα εθνικά μας! (podcast) -
01 Ιουνιου 2026, 16:40Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Χτυπούσε την 39χρονη με τη ζώνη, σοκάρουν οι μαρτυρίες γειτόνων -Όσα υποστήριξε ο δράστης
