Τα αποτελέσματα των δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία ανηλίκων - Η ανάρτηση Χρυσοχοΐδη
Tα αποτελέσματα των δράσεων των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των ανηλίκων, δημοσίευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες της νέας επιχειρησιακής φιλοσοφίας της ΕΛ.ΑΣ. πάνω στο ζήτημα.
Ειδικότερα, το 2024 καταγράφηκαν 10.968 υποθέσεις παραβατικότητας και βίας ανηλίκων, με 14.956 ανήλικους δράστες, ενώ το 2023 υπήρξαν 7.789 υποθέσεις με 10.150, άρα αύξηση 40,81% και 43,80% αντίστοιχα, σημειώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Επιπλέον, ο ίδιος τονίζει στην ανάρτησή του πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2024 έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων ενώ παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της νέας επιχειρησιακής φιλοσοφίας της ΕΛ.ΑΣ. πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χρυσοχοΐδη:
«Καλησπέρα και καλή σας εβδομάδα.
Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα θέμα που μας απασχολεί όλους και ιδιαιτέρως τους γονείς. Για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των ανηλίκων, την ασφάλεια των παιδιών μας.
Από τον Ιανουάριο του 2024, όταν ο πρωθυπουργός μού ανέθεσε ξανά την ευθύνη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έθεσα ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία των ανηλίκων. Η ασφάλεια των παιδιών μας είναι, άλλωστε, στην καρδιά της νέας φιλοσοφίας αστυνόμευσης: της Κοινωνικής Αστυνόμευσης.
Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, το συγκεκριμένο ζήτημα είχε χαθεί μέσα στις γενικότερες δράσεις προστασίας των πολιτών, με τις εξειδικευμένες παρεμβάσεις, όπως, για παράδειγμα, η ίδρυση πέντε γραφείων Προστασίας Ανηλίκων σε πόλεις της χώρας, να αποτελούν εξαίρεση. Όπως, όμως, η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, έτσι και η προστασία των ανηλίκων απαιτεί εξειδικευμένη διαχείριση, συνεχή προσαρμογή και ενίσχυση των πολιτικών και των εργαλείων μας.
Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία από τον Ιανουάριο του 2024, χτίζοντας από την αρχή μια νέα επιχειρησιακή φιλοσοφία προστασίας των ανηλίκων».
-
27 Απριλιου 2026, 16:15Ηράκλειο: Βαρύ πένθος για τον θάνατο του 45χρονου καθηγητή Κωνσταντίνου Βαμβουκάκη -
26 Απριλιου 2026, 10:00«Διαμάντι» υπό περιορισμό η Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ – Η έλλειψη προσωπικού κρατά κλειστούς θαλάμους-πρότυπα -
26 Απριλιου 2026, 11:00Γιώργος Βουλγαράκης: Απ’ τον πολιτικό λόγο στο… ρουσφέτι! Βουλευτές, κόμματα και ποιότητα της δημοκρατίας (podcast) -
27 Απριλιου 2026, 09:24Αναγκαστική προσγείωση στρατιωτικού ελικοπτέρου Agusta-Bell λόγω βλάβης κοντά στη Μαθιά -
27 Απριλιου 2026, 07:15Νικόλας Μωραϊτάκης: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει να γίνει από πελάτης της Γαλλίας εταίρος της! (podcast) -
27 Απριλιου 2026, 16:06Όλα έτοιμα για τη φιέστα: Στους δρόμους το Ηράκλειο για να αποθεώσει τον Κυπελλούχο ΟΦΗ - Σε ετοιμότητα οι Αρχές
