Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν μέλη δομής μετά τον έλεγχο που έδειξε παρατυπίες

Παραιτήθηκαν μέλη δομής στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από τα αποτελέσματα έρευνας που παρήγγειλε στην ΕΑΔ το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Σε συνέχεια των προληπτικών ελέγχων που ζήτησε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και διενεργήθηκαν από κλιμάκια της Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), εκδόθηκε έκθεση ελέγχου για δομή παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία στη Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη). Σε αυτή διαπιστώνονται παραλείψεις και παρατυπίες στη λειτουργία της δομής, οι οποίες πρέπει να διαλευκανθούν περαιτέρω το συντομότερο δυνατό.
Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της έρευνας, ζητήθηκε σήμερα και ελήφθη η παραίτηση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της δομής.
Παράλληλα, η ΕΑΔ συνεχίζει τους ελέγχους και σε άλλες δομές. Η προστασία των παιδιών και όλων των ωφελουμένων είναι προτεραιότητά μας».
-
02 Φεβρουαριου 2023, 09:42Η Ελλάδα θρηνεί και αποχαιρετά τον Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα
-
02 Φεβρουαριου 2023, 13:07«Δεν μου κοβόντουσαν τα χέρια»: Κατέρρευσε ο πατέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα στην ταφή του
-
02 Φεβρουαριου 2023, 10:38Ηράκλειο: Προσπάθησε να απαγχονιστεί όμως τον πρόλαβαν οι οικείοι του
-
02 Φεβρουαριου 2023, 10:55«Παιδί μου», φώναξε ο πατέρας του Τουρούτσικα όταν έφτασε το φέρετρο (βίντεο)
-
02 Φεβρουαριου 2023, 12:30Δεν άντεξε και λιποθύμησε μετά την κηδεία η μητέρα του υποσμηναγού Τουρούτσικα
-
01 Φεβρουαριου 2023, 21:05Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης-Εκδιώκονται από τα βοσκοτόπια της Μονής Οδηγήτριας