To απόγευμα οι ανακοινώσεις για την τρίτη δόση του εμβολιασμού
αγαπημένα σου στη Google
Το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν την τρίτη δόση, αφού προηγηθεί η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.
«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε.
Έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17 χιλιάδες νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45 χιλιάδες ραντεβού.
«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» ξεκαθάρισε.
«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες».
Πιστοποιητικά για εμβολιασμένους στο εξωτερικό
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε επίσης ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό με δύο δόσεις και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση αν πάνε σήμερα το απόγευμα στα ΚΕΠ και έχουν εμβολιαστεί σε τρίτη χώρα με ένα από τα τέσσερα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας (ΑstraΖeneca, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) θα τούς περαστούν οι δύο δόσεις στο δικό μας σύστημα και θα προγραμματιστεί το ραντεβού για την αναμνηστική εδώ και μονό στην περίπτωση που την κάνουν εδώ θα πάρουν ελληνικό και κατ’ επέκταση και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.
Πρόσθεσε ότι για τα υπόλοιπα 5 εμβόλια που δε χρησιμοποιούμε εδώ (Sinopharm, Sputnik κλπ) από τρίτες χώρες θα ξεκινήσουμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό για να μην υποπέσουν στην υποχρεωτικότητα θα υπάρχει τεχνική λυση που θα αναπτυχθεί τις επόμενες 10 με 15 μέρες ανακοίνωσε.
-
22 Ιουλιου 2026, 11:36Μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι: Χάθηκαν κόποι μιας ζωής λέει ο Κώστας Καράτζης (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 14:30Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ο Φαμπίνιο -
22 Ιουλιου 2026, 07:00Δήμος Ηρακλείου: Αλαλούμ με τους κάδους στο χωριό της καταγγέλλει η πρόεδρος του Αγίου Σύλλα (Φωτο) -
21 Ιουλιου 2026, 14:56Η Λιμενική Αρχή για την απίστευτη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα - Κλιμάκιο στην Κρήτη ενώ διερευνάται το συμβάν (Βίντεο) -
21 Ιουλιου 2026, 07:00Δημόσια Υγεία στην Κρήτη: Νοσεί βαθύτατα και ο Άδωνις δηλώνει... “ικανοποιημένος”! -
21 Ιουλιου 2026, 07:15Δημήτρης Τσαϊλάς: Η στρατηγική της αντοχής στην πολιτική φθορά θα κρίνει τον πόλεμο στο Ιράν! (podcast)
