Τουρκία: Καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας ο Αμπάρα, Σύρος με ελληνική υπηκοότητα

Σε ποινή φυλάκισης 12 ετών και έξι μηνών καταδικάστηκε σήμερα Τρίτη (16/5), ο Έλληνας υπήκοος, συριακής καταγωγής Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, από πρωτοβάθμιο δικαστήριο στην Τουρκία, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ελλάδας.
Ο Αμπάρα βρίσκεται πάνω από ένα χρόνο στις τουρκικές φυλακές, παρά το γεγονός ότι έχει αρνηθεί τις κατηγόριες που του προσάπτονται.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο Έλληνας υπήκοος, συριακής καταγωγής εξαφανίστηκε, με την Ελληνική Πρεσβεία να δηλώνει την εξαφάνισή του στην Άγκυρα. Έκτοτε, η Ελληνική Πρεσβεία είχε επανειλημμένα θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες δεν έδωσαν κάποια απάντηση.
Να σημειωθεί πως, για το ζήτημα έχει γίνει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για απαγωγή Ευρωπαίου πολίτη στην Τουρκία.
O επιχειρηματίας ζούσε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νότια προάστια της Αττικής.
Όπως τονίζουν οι συγγενείς του, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα συνεργαζόταν με λατομείο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε επεκτείνει τις δραστηριότητές του, εισάγοντας χαλιά από την Τουρκία.
Στη γειτονική χώρα είχε ταξιδέψει προκειμένου να επισκεφθεί έκθεση χαλιών και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες.
-
27 Μαΐου 2023, 07:00Δ. Μινώα Πεδιάδας: Ενα 16χρονο «αστέρι» από το Καστέλι που διαπρέπει στα Μαθηματικά και όχι μόνο... (Βίντεο)
-
27 Μαΐου 2023, 15:32YouTube Stories: Πέφτουν τίτλοι τέλους στις 26 Ιουνίου
-
26 Μαΐου 2023, 07:10ΟΣΔΕ: Εκτός «αέρα» η πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις γιατί υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες - Τι να κάνουν οι αγρότες
-
26 Μαΐου 2023, 11:46Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο του Ηρακλείου - Απεβίωσε ξαφνικά ο 72χρονος Γιώργος Παρλαμάς
-
26 Μαΐου 2023, 15:10Πολιτική Προστασία: Προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη
-
26 Μαΐου 2023, 13:20Μετά την πτώση από μεγάλο ύψος άνδρα στο Σκινιά νέα πτώση γυναίκας στο Βραχάσι