Βέροια: Σοκ με την 29χρονη που πέταξε το βρέφος της στον Αλιάκμονα - Στον Εισαγγελέα η μητέρα

Στον εισαγγελέα Βέροιας αναμένεται να οδηγηθεί η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στο φράγμα του Αλιάκμονα. Η 29χρονη έφυγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το 11 μηνών κοριτσάκι της από το χωριό Σταυρός Ημαθίας, όπου ζούσε με συγγενείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το παιδί της. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ξεκίνησαν οι έρευνες και το μωρό βρέθηκε τελικά νεκρό σε μία όχθη της τεχνητής λίμνης. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.
Η σορός του βρέφους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Νάουσας, όπου θα γίνει η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου.
Σοκ
Φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση για το 11 μηνών βρέφος που βρέθηκε νεκρό στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, ενώ σοκ προκαλεί το γεγονός ότι η ίδια η μητέρα του άφησε το μωρό στο σημείο.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της και επέστρεψε την επόμενη ημέρα χωρίς το βρέφος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την αποτρόπαιη πράξη της, πήγε στην Αλεξάνδρεια και διέμεινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο. Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της. Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Οι γονείς τότε πήγαν και κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, ενώ άλλες πληροφορίες θέλουν τον πατέρα του μωρού, με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη, να κατάλαβε τι έχει συμβεί και να την κατήγγειλε.
Πώς κατάλαβαν την ενοχή της οι αστυνομικοί
Την ίδια ώρα, πληροφορίες του inveria.gr αναφέρουν πως η 29χρονη μητέρα «προδώθηκε» κατά την ανάκρισή της από τους αστυνομικούς, αφού σε ερώτηση για το πού βρίσκεται το βρέφος, στην αρχή δήλωνε διαφορετικά σημεία, πάντα ποτάμια και λίμνες.
Η 29χρονη μητέρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του veriotis.gr αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, έφυγε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με το βρέφος από το σπίτι της στον Σταυρό του δήμου Αλεξάνδρειας, όπου διέμενε με τη μητέρα, τον παππού και τον αδελφό της. Ο πατέρας του μωρού, με τον οποίο η 29χρονη δεν ήταν παντρεμένη, διαμένει σε άλλο σπίτι στην ευρύτερη περιοχή.
Η 29χρονη επέστρεψε στο σπίτι της στον Σταυρό την Πρωτοχρονιά, χωρίς το μωρό, προκαλώντας τις ερωτήσεις της οικογένειάς της, που προσπαθούσαν να καταλάβουν πού το είχε αφήσει. Ο παππούς απευθύνθηκε αρχικά στην Ασφάλεια Αλεξάνδρειας για να δηλώσει την εξαφάνιση του βρέφους και τότε άρχισε μια συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.
Η μητέρα, αρχικά υπέδειξε στους Αστυνομικούς ότι είχε αφήσει το μωρό σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βέροια, αλλά έπειτα από έρευνα στο σημείο δεν εντοπίστηκε κάτι. Στη συνέχεια η μητέρα αναίρεσε τους ισχυρισμούς της, λέγοντας, πως το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, πέταξε το μωρό στο Φράγμα του Αλιάκμονα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για το συμβάν ενημερώθηκε και το προσωπικό της ΕΜΑΚ, ωστόσο το βρέφος εντόπισαν αστυνομικοί περίπου στις 2 τα ξημερώματα στις όχθες του ποταμού, να επιπλέει στο νερό, χωρίς να χρειαστεί να συνδράμουν οι πυροσβέστες για να ανασυρθεί.
Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Η 29χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.
Το περιστατικό συνέβη στις 31 Δεκεμβρίου και η ιστοσελίδα laikoyra.gr δημοσίευσε φωτογραφία από το σημείο στο οποίο έριξε η 29χρονη το παιδί της.
-
28 Ιανουαριου 2023, 12:30Πολίτες καταγγέλλουν στημένο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στη Νεάπολη για τις ανάγκες της επίσκεψης Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)κ
-
28 Ιανουαριου 2023, 13:15Υποψήφια στην ΠΕ Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η Ελένη Μαραγκάκη
-
28 Ιανουαριου 2023, 14:40Πάνω από ένα μέτρο το χιόνι στα ορεινά της Δυτικής Ελλάδας
-
29 Ιανουαριου 2023, 11:59Πέθανε γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου
-
28 Ιανουαριου 2023, 15:05Αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για το ελαιόλαδο αλλά ξεμείναμε από βυτία και αποθηκευτικούς χώρους
-
28 Ιανουαριου 2023, 12:50Ηράκλειο: "Απόβαση" των Φίλων του Παλίγκρεμνου για τη συζήτηση της μελέτης προστασίας του στο Περιφερειακό Συμβούλιο