Βόρεια Μακεδονία: Νεκρός 17χρονος ανιψιός Έλληνα μετά τη φωτιά στη ντίσκο - «Δεν ξέρουμε πότε θα θάψουμε τα παιδιά μας»
αγαπημένα σου στη Google
Πενήντα εννιά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο στη Βόρεια Μακεδονία, βυθίζοντας τη χώρα στο πένθος. Εκατοντάδες άλλα άτομα τραυματίστηκαν (δείτε εδώ).
Οι Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ερευνούν την περίπτωση η πυρκαγιά να είναι υπόθεση διαφθοράς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάντσε Τόσκοβσκι.
Ένας Έλληνας κάτοικος της περιοχής Κότσανι, που βρίσκεται το κλαμπ μίλησε στο Mega και ανέφερε πως ένα ανιψάκι της γυναίκας του είναι ανάμεσα στα θύματα.
«Είμαστε σε σοκ δύο μέρες. Είμαστε σε πανικό. Πέθανε το ανιψάκι της γυναίκας μου 17 χρονών και σώθηκαν τελευταία στιγμή άλλα δύο ξαδερφάκια. Έχει δοθεί η εντολή όσοι ήταν μέσα στο κλαμπ να μείνουν τρεις μέρες μέσα στο σπίτι τους γιατί εισέπνευσαν τοξικά αέρια. Δεν ξέρουμε πότε θα θάψουμε τα παιδιά μας. Περιμένουν οι γονείς ακόμα δε μας έχουν ειδοποιήσει πότε μπορούμε να τα θάψουμε. Κάηκαν 59 νέα παιδιά και άλλα 45 χαροπαλεύουν», ανέφερε μεταξύ άλλων. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο, «σε δυο λεπτά πέθαναν τα παιδιά».
«Άλλα παιδιά ποδοπατήθηκαν κι άλλα έπαθαν ηλεκτροπληξία. Μέσα σε δύο λεπτά χάθηκαν τα παιδιά», σημείωσε ο Νεκτάριος Νικολαΐδης.
Υπόθεση διαφθοράς ερευνούν οι Αρχές
Οι Αρχές της Βόρειας Μακεδονίας ερευνούν την περίπτωση η πυρκαγιά που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 59 ανθρώπων στο κλαμπ του Κότσανι να είναι υπόθεση διαφθοράς, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάντσε Τόσκοβσκι.
«Αυτή η εταιρεία δεν έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας. Αυτή η άδεια, όπως και πολλά άλλα πράγματα στο παρελθόν, συνδέεται με τη διαφθορά», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κότσανι.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας
Περισσότερα από είκοσι πρόσωπα θεωρούνται ύποπτα στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών. Ανάμεσά τους τα δύο βασικά μέλη του συγκροτήματος hip-hop DNK, πολύ δημοφιλούς στη Βόρεια Μακεδονία. Η συναυλία του συγκροτήματος ξεκίνησε τα μεσάνυxτα. Περίπου τρεις ώρες αργότερα ξέσπασε η πυρκαγιά.
Ο γιος του ιδιοκτήτη του κλαμπ, ο διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας και μέλη της ασφάλειας του καταστήματος περιλαμβάνονται στους υπόπτους.
Περί τα δεκαπέντε άτομα έχουν συλληφθεί ανάμεσά τους και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας. Οι υπόλοιποι ύποπτοι νοσηλεύονται ή περιλαμβάνονται στους νεκρούς, σύμφωνα με τον Πάντσε Τόσκοβσκι.
Τη στιγμή που καίγεται το ταβάνι στη ντίσκο φώναζαν «Βγείτε όλοι έξω!»
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια της συναυλίας τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή σε κλαμπ στο χωριό Κότσανι, σε απόσταση 110 χιλιομέτρων ανατολικά των Σκοπίων.
Στην εκπομπή του Mega «Live News» προβλήθηκε βίντεο μέσα από το νυχτερινό κέντρο και στα πλάνα φαίνεται η στιγμή που έχει πιάσει φωτιά η οροφή του κλαμπ και με ένα πυροσβεστήρα να γίνεται προσπάθεια κατάσβεσής της.
Παράλληλα ακούγονται άνθρωποι να φωνάζουν: «Βγείτε όλοι έξω! Βγείτε όλοι έξω. Χρειάζομαι ακόμη έναν (πυροσβεστήρα)».
Διαβάστε επίσης
Βόρεια Μακεδονία: Τη στιγμή που καίγεται το ταβάνι στη ντίσκο φώναζαν «Βγείτε όλοι έξω!»
-
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
31 Μαΐου 2026, 08:24Ηράκλειο: Συναγερμός με το "καλημέρα" στην Πυροσβεστική λόγω φωτιάς σε απόσταση αναπνοής από επιχείρηση αρτοποιείου (φωτο+ βιντεο) -
01 Ιουνιου 2026, 13:24Hράκλειο: Θρήνος για τον 21χρονο Φοίβο που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή -
31 Μαΐου 2026, 09:36Γιώργος Ατσαλάκης: Ο μεγάλος οικονομικός, γεωπολιτικός και ενεργειακός ανασχηματισμός στη ΝΑ Μεσόγειο (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 13:12Κρήτη: Η Ελούντα στο επίκεντρο του παγκόσμιου luxury τουρισμού – Πέντε νέα διεθνή πεντάστερα κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα
