Ξεκινάει από σήμερα το "Καλάθι του Νονού"
Σε ισχύ τίθεται από σήμερα Τετάρτη 29 Μαρτίου το «Καλάθι του Νονού» με 12 κατηγορίες προϊόντων που περιλαμβάνουν από παιχνίδια μέχρι λαμπάδες και σοκολατένια αυγά.
Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει να εντάξει στο καλάθι του νονού μια ή περισσότερες κατηγορίες προϊόντων, ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο και από μικρά καταστήματα.
Μέχρι πότε θα ισχύσει το μέτρο
Ειδικά σε ό,τι αφορά τα παιχνίδια θα χωρίζονται σε κατηγορίες οι οποίες έχουν ως εξής: παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), βρεφικά παιχνίδια, φιγούρες δράσης, παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), οχήματα – τηλεκατευθυνόμενα, ηλεκτρονικά παιχνίδια, αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα και μουσικά παιχνίδια.
Το μέτρο θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου και σε αυτό θα συμμετέχουν υποχρεωτικά, οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ και εθελοντικά όσες επιθυμούν.
-
15 Απριλιου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
15 Απριλιου 2026, 15:42Ανθρωποκυνηγητό στην Κρήτη: Δραπέτης φυλακών έκανε δύο επιθέσεις με μαχαίρι μέσα σε λίγη ώρα -
15 Απριλιου 2026, 10:50Οι ανώνυμες επιστολές για οικογένειες από την Κρήτη που άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» στον ΟΠΕΚΕΠΕ -
15 Απριλιου 2026, 17:21Κύπρος: Νέα τουρκική πρόκληση στη νεκρή ζώνη στην Πύλα, μετέφεραν «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους και άρματα μάχης -
16 Απριλιου 2026, 07:06Ανεπάρκεια και φέτος στα κονδύλια για τη δακοκτονία, διαπιστώνει ο ΣΕΔΗΚ – Μόλις 9,9 εκατομμύρια ευρώ για την Κρήτη -
16 Απριλιου 2026, 07:15Θεόδωρος Τσίκας: Απανωτά τα πλήγματα για την Κυβέρνηση! Δύσκολος πλέον ο πολιτικός της βίος… (podcast)
