Χανιά- Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: «Ο Χορός των Λουλουδιών» στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετέχει στον «Περίπατο Βιβλίου», που διοργανώνει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, διοργανώνοντας εκδήλωση για τα παιδιά, το Σάββατο 25 Απριλίου 2026, ώρα 11 π.μ. στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί δημιουργική και βιωματική δραστηριότητα, που συνδυάζει το θεατρικό παιχνίδι, κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς, χορό, κατασκευές, συγγραφή πρωτότυπου παραμυθιού έχοντας ως θέμα: «Ο Χορός των Λουλουδιών».

Με ταξιδιάρικες μουσικές, λέξεις αγάπης και χαράς και με ιστορίες της φύσης θα εξυμνήσουμε τη χάρη της άνοιξης, θα ανθίσουμε και θα σκορπίσουμε φως στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου.
Εμψυχώνει η Χριστίνα Βεριβάκη, θεατρική συγγραφέας, σκηνοθέτις, ηθοποιός.
Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+ . Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 2821-3-41774
Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου εορτάζεται στις 23 Απριλίου, όπως έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO. Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου διοργανώνει στο πλαίσιο της Ημέρας Βιβλίου τον καθιερωμένο Περίπατο Βιβλίου στις 25 Απριλίου, στον οποίο συμμετέχουν δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι.
Ο Περίπατος Βιβλίου, με ιστορία ήδη 11 ετών, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως η βιβλιοφιλική βόλτα, που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες και φίλους του βιβλίου να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να γνωρίσουν αγαπημένους συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους! Αναμνηστικοί σελιδοδείκτες, μολύβια Faber και αφίσες με το μήνυμα «διαβάζω & αλλάζω» θα μοιράζονται στους βιβλιόφιλους, τοποθετημένα μέσα σε μια καλαίσθητη τσάντα με το λογότυπο της δράσης.
Στην ιστοσελίδα www.greekbookday.gr είναι αναρτημένες οι εκδηλώσεις του Περιπάτου, διευκολύνοντας τους αναγνώστες να επιλέξουν εκείνες που τους ενδιαφέρουν.
-
20 Απριλιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
20 Απριλιου 2026, 08:15Ηράκλειο: Σήμερα το προσυνέδριο ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη και... έμφαση στα μεγάλα έργα -
20 Απριλιου 2026, 07:15Ιπποκράτης Δασκαλάκης: ΗΠΑ-Ιράν, ποια σημεία θα κρίνουν τον νικητή και τον ηττημένο! (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 20:38Η «αποκέντρωση» του ελληνικού τουρισμού – Οι νέοι προορισμοί που ανταγωνίζονται επιλογές όπως η Κρήτη -
20 Απριλιου 2026, 10:25Κώστας Γιαννόπουλος: «Να προλάβουμε πριν να είναι αργά»-Ξεκινά το Παγκρήτιο “οδοιπορικό πρόληψης” για την προστασία παιδιών-εφήβων (podcast) -
19 Απριλιου 2026, 18:38Κοινωνικός τουρισμός: Δωρεάν διακοπές για 300.000 δικαιούχους από 1η Μαΐου, ποιοι θα πάρουν έξτρα μπόνους- Αναλυτικά τι αλλάζει
