Εκδηλώσεις πολιτισμού από τον πολιτιστικό σύλλογο Καταλαγαρίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καταλαγαρίου, σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς της Πολιτείας, έχει αναλάβει μια συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη των μνημείων που βρίσκονται στον λόφο «Παλιόχωρα», στην περιοχή του Καταλαγαρίου.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, προγραμματίζει ένα διήμερο εκδηλώσεων στις 10 και 11 Ιουλίου με τίτλο:
«Ζωή στον Λόφο μας».
Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 Ιουλίου και ώρα 21:00, πάνω στον λόφο της Παλιόχωρας, δίπλα στο κάστρο των Κορνάρων, στο βυζαντινό εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και ανάμεσα στους διάσπαρτους ελαιώνες, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, με σολίστ τον βαθύφωνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τάσο Αποστόλου και την υψίφωνο Έφη Παπαδοπούλου, θα μας ταξιδέψουν με γνώριμα τραγούδια Ελλήνων συνθετών.
Την Παρασκευή 11 Ιουλίου, επίσης στις 21:00, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, μαζί με τη Στέλλα Σειραγάκη και τη Μαρίνα Δακανάλη στο τραγούδι, τον Δημήτρη Καραμούζα (κιθάρα), τον Δημήτρη Οικονομάκη (μπάσο), τη Σοφία Μαυρογεννίδου (φλάουτο), τη Φιλένια Σπαχή (τσέλο) και την Εμμανουέλα Μαργιούλα (θεατρικός μονόλογος), θα μας προσφέρουν μια βραδιά με μουσική, τραγούδια και αφηγήσεις, εμπνευσμένες από τον τόπο και το φως του φεγγαριού.
Πριν την έναρξη της συναυλίας της Παρασκευής 11 Ιουλίου, στις 20:00, οι αρχαιολόγοι Ελένη Κανάκη, Γωγώ Μοσχόβη και Νίκος Γιγουρτάκης θα μας ξεναγήσουν στα μνημεία του λόφου: το συγκρότημα των λαξευτών πατητηριών, το μεσαιωνικό φρούριο Κάστελος, αργότερα κάστρο των Κορνάρων (Castello del Cornaro) και τον ναό της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής.
Παράλληλα, και τις δύο ημέρες, στον λόφο της Παλιόχωρας θα λειτουργεί υπαίθρια εικαστική έκθεση με τίτλο "Αναγέννηση", με έργα του Παγκρήτιου Συλλόγου Δημιουργών «Νεώριον Τέχνης», καθώς και καλλιτεχνών που είναι φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καταλαγαρίου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
-
11 Απριλιου 2026, 07:27Μεγάλο Σάββατο: Γιατί γιορτάζουμε την Ανάσταση τα μεσάνυχτα -
12 Απριλιου 2026, 13:46Συγκίνηση στην ενορία Στερνών Χανίων: Ένα παιδί έδωσε το Άγιο Φως στους πιστούς (φωτο+βιντεο) -
11 Απριλιου 2026, 14:28Σε ποια περιοχή της Κρήτης γίνεται Ανάσταση σε έξι εκκλησιές με έξι φωτιές και έξι «Ιούδες» να καίγονται -
12 Απριλιου 2026, 11:40Κατσαμπάς: Έγινε "πόλεμος" χθες το βράδυ έξω από το ναό-Είχαμε ενημερώσει την ΕΛΑΣ και ήλθε εκ των υστέρων-Έκαψαν το φανάρι, κάδους, πατίνια -
11 Απριλιου 2026, 22:26Ηράκλειο: Με κατάνυξη η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» (Φωτογραφίες) -
11 Απριλιου 2026, 09:34Άγιο Φως: Στα Ιεροσόλυμα η ελληνική αποστολή – Τι ώρα αναμένεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος - Πότε φθάνει στην Κρήτη
