«Τα σπίτια των βιβλίων»: Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης στην «Κουνδούρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη
αγαπημένα σου στη Google
Την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 και ώρα 10:30 – 12:00 στην «Κουνδούρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίου Νικολάου προσκαλούμε παιδιά ηλικίας 7–9 ετών να ανακαλύψουμε το ταξίδι ενός βιβλίου από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι να βρει μια θέσσε μια βιβλιοθήκη ή στο δικό μας σπίτι.
Θα σκεφτούμε ακόμη πώς φανταζόμαστε την ιδανική βιβλιοθήκη και το ιδανικό βιβλιοπωλείο, μέσα από παιχνίδι, συζήτηση και δημιουργικές δραστηριότητες.
Με εθελόντρια την κ. Γεωργία Αντωνιάδη (Δημοσιογράφο).ελάτε να γίνουμε εξερευνητές στα σπίτια των βιβλίων και να ανακαλύψουμε το συναρπαστικό ταξίδι τους!
Εγγραφή στο τηλέφωνο: 28410- 26899.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, απαραίτητη η συμπλήρωση δήλωσης συμμετοχής.
Φέτος την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2026, τη διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Βιβλίου και Πολιτισμού (ΕΛΙΒΙΠ) στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας των δύο φορέων.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα: #Κουνδούρειος , #ΚΕ2026gr και #forEBEr.
Υπεύθυνη προγράμματος
Ειρήνη Δραγασάκη, Βιβλιοθηκονόμος MSc.
φωτογραφία pexels
-
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 20:07Στην Αττική η κακοκαιρία: Άνοιξαν οι ουρανοί - Πάνω από 100.000 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες σε όλη τη χώρα -
24 Ιουλιου 2026, 11:30Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Ιουλιου 2026, 20:53Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη: Από τον καύσωνα στις βροχές και τις καταιγίδες -
24 Ιουλιου 2026, 09:35Δακοκτονία στην Κρήτη: Ο χρόνος είναι σύμμαχος …του δάκου – Έντονη η ανησυχία του ΣΕΔΗΚ για τη φετινή χρονιά, με τα φάρμακα πλέον να εξαντλούνται! -
25 Ιουλιου 2026, 07:06Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Άνοδος και στην Κρήτη στις τιμές μίσθωσης το 2025 με τη βασική αιτία να είναι οι... ξένοι επισκέπτες
