Άμπου Ντάμπι: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε συγκρότημα φυσικού αερίου
Ένας Αιγύπτιος υπήκοος πέθανε κατά την εκκένωση του συγκροτήματος φυσικού αερίου Habshan στο εμιράτο του Άμπου Ντάμπι, όπου ξέσπασε πυρκαγιά μετά την πτώση συντριμμιών από έναν αναχαιτιστικό πύραυλο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Δύο Πακιστανοί και δύο Αιγύπτιοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα, δήλωσε στο X, ενώ ανέφερε επίσης «σημαντικές ζημιές». Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα το κλείσιμο του συγκροτήματος «ενώ η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο» .
Θραύσματα πυραύλου έπληξαν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στο Αμπού Ντάμπι
Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν την επίθεση, αλλά τα θραύσματα προκάλεσαν πυρκαγιά στο Χαμπσάν, τη μεγαλύτερη μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου των ΗΑΕ, αναγκάζοντας την να διακοπεί η λειτουργία της για δεύτερη φορά από την έναρξη του πολέμου.
Η εγκατάσταση αυτή τροφοδοτεί την εγχώρια αγορά ενέργειας και συνδέεται με έναν βασικό αγωγό πετρελαίου προς τη Φουτζάιρα.
Λίγες ώρες νωρίτερα, χτυπήθηκαν επίσης το διυλιστήριο Mina Al Ahmadi του Κουβέιτ και ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αφαλάτωσης.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες, αλλά κρίσιμες ενεργειακές υποδομές βρίσκονται πλέον απευθείας στη γραμμή πυρός.
-
28 Απριλιου 2026, 21:30Μονή Χρυσοπηγής Χανίων: Τι συνέβη με τη μνημόνευση του Μητροπολίτη και το θέμα έφθασε στο Φανάρι -
29 Απριλιου 2026, 09:10Χανιά: Αναβολή στη δίκη των 4 εκκλησιαστικών παραγόντων και 2 λαϊκών για απείθεια-Τι είχε συμβεί σε Μονή και τους οδήγησε στη Δικαιοσύνη -
28 Απριλιου 2026, 08:37Δολοφονία Ελευθερίας: Μυστήριο με τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του πρώην συντρόφου της -
28 Απριλιου 2026, 22:45Θλίψη στις Αρχάνες για την απώλεια της Βικτώρια Τρέτσιακ -
28 Απριλιου 2026, 10:30Μαρία Βελεγράκη: Από το Ηράκλειο στο Ohio και στην έρευνα για τον καρκίνο! (podcast) -
29 Απριλιου 2026, 07:00Τυμπάκι: Έπεσαν απότομα οι τιμές στον παραγωγό, όχι όμως και στο ράφι – Στο newshub.gr οι εκπρόσωποι του συνεταιρισμού
