Απογοητευμένος ο Ζελένσκι από την αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στην επίθεση με πυραύλους: Φοβούνται ακόμη και να πουν τη λέξη «ρωσική»
αγαπημένα σου στη Google
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε το Σάββατο την απογοήτευσή του για την αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας σε μια ρωσική πυραυλική επίθεση που σκότωσε 18 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, στη γενέτειρα του Ζελένσκι, την πόλη Κριβί Ριχ.
Ο Ζελένσκι, ο οποίος είναι επιφυλακτικός στο να ασκεί ανοιχτή κριτική στην Ουάσινγκτον μετά τη δύσκολη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Φεβρουάριο, έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ότι πολλές πρεσβείες στο Κίεβο είχαν καταδικάσει την επίθεση της Παρασκευής και είχαν υποδείξει τη Ρωσία για την τέλεσή της.
Σημείωσε ότι το μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας δεν έκανε καμία αναφορά στη Ρωσία στην καταδίκη της επίθεσης. «Δυστυχώς, η απάντηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ είναι εκπληκτικά απογοητευτική – μια τόσο ισχυρή χώρα, ένας τόσο ισχυρός λαός και όμως μια τόσο αδύναμη αντίδραση», έγραψε ο Ζελένσκι στα αγγλικά. «Φοβούνται ακόμη και να πουν τη λέξη “ρωσική” όταν μιλάνε για τον πύραυλο που δολοφόνησε παιδιά» πρόσθεσε.
Αργότερα, στο νυχτερινό βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του, ο Zelenskiy επαίνεσε εκείνους τους που «λένε την αλήθεια καθαρά και άμεσα» για την επίθεση. «Το να μένουμε σιωπηλοί για το γεγονός ότι είναι η Ρωσία που σκοτώνει παιδιά με βαλλιστικούς πυραύλους είναι λάθος και επικίνδυνο», είπε. «Το μόνο που κάνει είναι να ενθαρρύνει τους εγκληματίες στη Μόσχα να συνεχίσουν τον πόλεμο και να αγνοήσουν τη διπλωματία. Η αδυναμία δεν έχει τερματίσει ποτέ έναν πόλεμο».
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ Μπρίτζετ Μπρινκ, γράφοντας στο Χ σχετικά με το χτύπημα, δήλωσε: «Έντρομη που απόψε ένας βαλλιστικός πύραυλος έπεσε κοντά σε μια παιδική χαρά και ένα εστιατόριο στο Κριβί Ριχ. Περισσότεροι από 50
άνθρωποι τραυματίστηκαν και 16 σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων 6 παιδιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει».
-
20 Σεπτεμβριου 2026, 22:30Δύσκολη νύχτα στη Σητεία: Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά -
20 Σεπτεμβριου 2026, 23:40Φθινοπωρινή Ισημερία 2026: Πότε μπαίνει επίσημα το Φθινόπωρο -
20 Σεπτεμβριου 2026, 13:01Αυξήσεις 2,6%-3% στις συντάξεις το 2027, με όφελος έως 840 ευρώ ετησίως -
20 Σεπτεμβριου 2026, 20:13Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Σητεία - Πλησίασε το Καρύδι, σε ετοιμότητα για εκκένωση πέντε περιοχές (Φωτο) -
22 Σεπτεμβριου 2026, 10:20Θλίψη στο Ηράκλειο: «Έφυγε» πρόωρα η 14χρονη Ελένη – Σήμερα το «τελευταίο αντίο» -
21 Σεπτεμβριου 2026, 07:15Κωνσταντίνος Αλεξάκης: Πώς θα ακυρώσουμε τα επιθετικά σχέδια της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου! (podcast)
