CENTCOM: Δύο εμπορικά πλοία υπό αμερικανική σημαία διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ
αγαπημένα σου στη Google
Την ασφαλή διέλευση δύο εμπορικών πλοίων υπό αμερικανική σημαία από τα Στενά του Ορμούζ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (4/5) η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM).
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ επιχειρούν αυτή τη στιγμή στον Αραβικό Κόλπο, αφού διέσχισαν το Στενό του Ορμούζ για την υποστήριξη Επιχείρησης Ελευθερία. Οι αμερικανικές δυνάμεις βοηθούν ενεργά τις προσπάθειες αποκατάστασης της διέλευσης για την εμπορική ναυτιλία. Ως πρώτο βήμα, δύο εμπορικά πλοία με σημαία ΗΠΑ διέσχισαν με επιτυχία το Στενό του Ορμούζ και κατευθύνονται με ασφάλεια στο ταξίδι τους.
Η ανακοίνωση της διέλευσης έγινε στον απόηχο της ανακοίνωσης από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν ότι δύο πύραυλοι έπληξαν πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ κοντά στο νησί Τζασκ «αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις» του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) να σταματήσει. Το γεγονός ωστόσο διαψεύσθηκε λίγο αργότερα από τις ΗΠΑ.
Πηγή: cnn.gr
-
22 Ιουλιου 2026, 13:33Ηράκλειο: Άγριο σκηνικό με πυροβολισμούς στο Μηλιαράδο Βιάννου - Οι σφαίρες βρήκαν το αυτοκίνητο (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 11:36Μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι: Χάθηκαν κόποι μιας ζωής λέει ο Κώστας Καράτζης (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 14:30Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ο Φαμπίνιο -
23 Ιουλιου 2026, 12:49ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών – Τι αλλάζει έως τις 29 Ιουλίου -
23 Ιουλιου 2026, 10:55Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr-Πώς μπορείτε να τα δείτε -
22 Ιουλιου 2026, 15:49Ηράκλειο: Η μεγάλη βλάβη στον αγωγό στην Αμμουδάρα έφερε και... απαγόρευση της κολύμβσης στην θαλάσσια περιοχή!
