Έκρηξη στην Κριμαία κατέστρεψε ρωσικούς πυραύλους

Έκρηξη στην πόλη Τζάνκοϊ, στη χερσόνησο της Κριμαίας, είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν ρωσικοί πύραυλοι που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς από την Ουκρανία, ανέφερε χθες Δευτέρα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.
Οι πύραυλοι προορίζονταν για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η επίθεση είχε σκοπό να συνεχιστεί η διαδικασία της «αποστρατιωτικοποίησης της Ρωσίας» και η προετοιμασία για την απελευθέρωση της Κριμαίας από τη ρωσική κατοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.
Το Κίεβο δεν ανέλαβε ρητώς την ευθύνη για την επίθεση. Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από ρωσικής πλευράς για την καταστροφή πυραύλων ή των τύπων τους. Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην Κριμαία, ανέφερε ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικά UAVs στην Τζάνκοϊ.
Σύμφωνα με τον κ. Αξιόνοφ, άμαχος τραυματίστηκε και δυο κτίρια υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια που κατέπεσαν. Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014, κίνηση που δεν αναγνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.
-
02 Ιουνιου 2023, 15:20Σε πλειστηριασμό άλλο ένα ακίνητο του Καρούζου
-
02 Ιουνιου 2023, 15:00Κρήτη: Γέμισαν περονόσπορο τα αμπέλια-Σε απόγνωση οι αμπελουργοί-Δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ
-
03 Ιουνιου 2023, 07:05Ηράκλειο: Οι δράσεις στο ΕΛΜΕΠΑ έδειξαν ότι ανεβαίνει στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων το σκάκι (Βίντεο)
-
02 Ιουνιου 2023, 07:51Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
-
02 Ιουνιου 2023, 18:09Ρώσοι τουρίστες έρχονται στο Ηράκλειο μέσω... Αττάλειας- Το ελληνοτουρκικό πακέτο διακοπών
-
02 Ιουνιου 2023, 12:20Καιρός: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου – Συναγερμός για την Κρήτη