Έως 8 Μαΐου η έκθεση Άμυνας και Τεχνολογίας DEFEA 2025

Μέχρι και την Πέμπτη 8 Μαΐου, θα διαρκέσει η Διεθνής Έκθεση Άμυνας, Ασφάλειας και Τεχνολογίας DEFEA 2025, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ. Συμμετέχουν 436 εκθέτες από 37 χώρες, με 18 εθνικά περίπτερα και 98 επίσημες αποστολές από 45 χώρες.
Την DEFEA 2025 εγκαινίασε χθες (6/5) ο Υπουργός της Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Διευθυντής της έκθεσης κύριος Βασίλης Μπάρκας και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) κύριος Τάσος Ροζολής.
Στη τελετή των εγκαινίων ήταν παρών ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης ο οποίος και περιηγήθηκε στην έκθεση. Ο κύριος Χριστοδουλίδης είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κύριο Νίκο Δένδια.
Πολυάριθμοι ξένοι επίσημοι ήταν παρόντες, κάτι που δείχνει την διεθνή ακτινοβολία της DEFEA 2025. Ανάμεσα τους ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας Suren Papikyan και η Υπουργός Άμυνας του Πράσινου Ακρωτηρίου, Janine Lélis.
Παρόντες ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπουργός Άμυνας της Ουγγαρίας Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα έρευνας και καινοτομίας, Σταύρος Καλαφάτης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, η Υφυπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αρμόδια για θέματα Αμυντικής Βιομηχανίας, Maria Eagle, Βουλευτές, καθώς και στελέχη ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Παρέστησαν επίσης και περιόδευσαν την έκθεση ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.
Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας & Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ) Πρέσβυς ε.τ. Μιχαήλ Σπινέλλης.
-
12 Μαΐου 2025, 08:14Μεσαρά: Τραγωδία στην άσφαλτο - Νεκρός άντρας σε τροχαίο
-
12 Μαΐου 2025, 08:50Τροχαίο με το "καλημέρα" στο Ηράκλειο (φωτο)
-
11 Μαΐου 2025, 14:00Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ή μήπως να το δούμε λίγο πιο εκκλησιαστικά;
-
12 Μαΐου 2025, 09:45Με μια όμορφη γιορτή γεμάτη μουσική, τραγούδι, ποίηση και λογοτεχνία, τίμησαν στο Αλάγνι τη γιορτή της Μητέρας (Φωτο & Βίντεο)
-
12 Μαΐου 2025, 17:00Την ερχόμενη εβδομάδα Σύνοδος για την εκλογή Μητροπολίτη στα Χανιά;-Το Σάββατο το μνημόσυνο του μακαριστού Δαμασκηνού
-
11 Μαΐου 2025, 12:20Ηράκλειο: Εντυπωσιακές... πτήσεις για εκατοντάδες πολίτες με τους προσομοιωτές των F16 και F35 (Φωτο + Βίντεο)