Επιχείρηση από τη Ρωσία για τη νομιμοποίηση της προσάρτησης των 4 ουκρανικών περιοχών

Με την αντιπολίτευση φιμωμένη και εν μέσω του πογκρόμ που οι ρωσικές αρχές έχουν εξαπολύσει κατά κάθε κριτικής φωνής μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι Ρώσοι ψήφισαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ρωσία καθώς και στις τέσσερις προσαρτηθείσες ουκρανικές επαρχίες, όπου το κόμμα Ενωμένη Ρωσία του Βλαντίμιρ Πούτιν επικράτησε, σύμφωνα με την Μόσχα.
Η ρωσική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι η Ενωμένη Ρωσία επικράτησε στις περιφερειακές εκλογές στις τέσσερις προσαρτηθείσες ουκρανικές επαρχίες.
Η πρόεδρος της Επιτροπής, Έλλα Παμφίλοβα χαιρέτισε τις εκλογές που διεξήχθησαν «με δυναμικό τρόπο, με ελάχιστες παραβάσεις».
Με αυτές τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα τριών ημερών - από την Παρασκευή έως χθες Κυριακή - η Μόσχα επιχειρεί να νομιμοποιήσει τις προσαρτήσεις της στην Ουκρανία.
Παρά τις έντονες καταδίκες του Κιέβου και της Δύσης, η Ρωσία προσάρτησε τον Σεπτέμβριο του 2022 τις ουκρανικές επαρχίες που ελέγχει εν μέρει - Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνας - μετά από «δημοψηφίσματα» που δεν αναγνωρίστηκαν από τη διεθνή κοινότητα. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του κατήγγειλαν τις εκλογές ως «παράνομες» .
Ο νυν δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, πιστός σύμμαχος του Πούτιν και στη δημαρχία της ρωσικής πρωτεύουσας από το 2010, επανεξελέξη, τόνισε ένας αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής. «Ο νικητής είναι αναμφίβολα ήδη γνωστός», δήλωσε ο Νικολάι Μπουλάγιεφ, δίνοντας συγχαρητήρια στον Σομπιάνιν «για μια τόσο πειστική νίκη».
Για περισσότερο από ενάμιση χρόνο, χιλιάδες Ρώσοι έχουν καταδικαστεί, σε ορισμένες περιπτώσεις σε βαριές ποινές για τις επικρίσεις τους στην εισβολή στην Ουκρανία.
Καμία πραγματική αντιπολίτευση «εκτός συστήματος» δεν εκπροσωπείται: οι αντιφρονούντες βρίσκονται είτε στη φυλακή είτε στην εξορία.
Συνεπώς, τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών που έγιναν για την εκλογή κυβερνητών, περιφερειακών βουλευτών και αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αναμένεται να φέρουν εκπλήξεις.
Οι εκλογές έρχονται λίγους μήνες πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις αρχές του 2024, οι οποίες μπορεί να εδραιώσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία μέχρι το 2030.
-
30 Σεπτεμβριου 2023, 22:20Οροπέδιο Λασιθίου: Γιατί έχουν ανέβει οι τόνοι προεκλογικά-Οι συκοφαντίες και οι μηνύσεις
-
30 Σεπτεμβριου 2023, 11:07Ηράκλειο: Τι γινόταν στον Ευαγγελισμό - Φωτογραφίες και βίντεο από το κτίριο που ήταν υπο κατάληψη
-
30 Σεπτεμβριου 2023, 16:06Ηράκλειο: Συλλήψεις μετά την εκκένωση του Ευαγγελισμού και τα επεισόδια στο κέντρο- Το χρονικό της έντασης
-
30 Σεπτεμβριου 2023, 11:29Δ. Μινώα Πεδιάδας: Θλίψη για το χαμό του Βασίλη Μαραγκάκη
-
30 Σεπτεμβριου 2023, 13:08Ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση του Φρουρίου Ιτζεδίν- Η ΕΤΑΔ παραχωρεί τη χρήση του στο Δήμο Χανίων
-
30 Σεπτεμβριου 2023, 19:40Πτολεμαϊδα: Viral το επικό προεκλογικό σποτ από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο