Ερντογάν: Περιμένω τα F-35 από τον Τραμπ – Τι είπε για την Ελλάδα
αγαπημένα σου στη Google
Στην προμήθεια από την Τουρκία μαχητικών αεροσκαφών F-35 και τη στάση της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που τον συνόδευαν στην πτήση της επιστροφής του από το Αζερμπαϊτζάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως «η ανησυχία της Ελλάδας για τα βήματα που έχουμε κάνει στον τομέα της άμυνας είναι άτοπη και δίχως νόημα“, λέγοντας πως “η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα που δεν απειλεί την ασφάλεια και τα συμφέροντά της και δεν της επιδεικνύει εχθρική στάση».
Ανέφερε ακόμη ότι συζήτησε το ζήτημα των F-35 με τον Ντόναλντ Τραμπ στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της πρόεσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραμείνει πιστός στη συμφωνία που έκαναν για το θέμα αυτό. «Πιστεύω ότι η σταδιακή παράδοση των F-35 στην Τουρκία θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του» κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Αναλυτικά, η απάντηση του Τούρκου προέδρου στη σχετική ερώτηση έχει ως εξής:
«Εμείς θέλουμε τα F-35 πρωτίστως για τη δική μας ασφάλεια. Το ζήτημα των F-35 δεν είναι για εμάς απλώς ένα ζήτημα στρατιωτικής τεχνολογίας, αλλά και ένα ζήτημα ισχυρής συνεργασίας σε διεθνές επίπεδο, όπως το ΝΑΤΟ. Φυσικά, αυτό το ζήτημα μας έδωσε την ευκαιρία να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Η ενίσχυση της αμυντικής μας υποδομής δεν αποτελεί απειλή για κανέναν. Ιδιαίτερα για τους φίλους και τους συμμάχους μας.
“Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ελήφθη απόφαση για την αύξηση των αμυντικών δαπανών των συμμάχων. Δηλαδή, ελήφθη η απόφαση ότι “οι χώρες του ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσουν την αμυντική τους υποδομή, να καλύψουν τις ανάγκες τους, ώστε να ενισχυθεί και η άμυνα του ΝΑΤΟ”. Επομένως, η ανησυχία της Ελλάδας για τα βήματα που έχουμε κάνει στον τομέα της άμυνας είναι άτοπη και δίχως νόημα. Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα που δεν απειλεί την ασφάλεια και τα συμφέροντά της και δεν της επιδεικνύει εχθρική στάση. Αντίθετα, η Τουρκία είναι μια χώρα που καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσει την ειρήνη, την ηρεμία και την ασφάλεια στην περιοχή της και στον κόσμο και είναι εξαιρετικά αξιόπιστη έναντι των φίλων της. Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση στον περίγυρώ μας για την οποία η Τουρκία να μην προσπαθεί να την τερματίσει με ειρηνικό τρόπο.
-
13 Ιουνιου 2026, 07:06Καταγγελία Ηρακλειώτη: Μας δάγκωσαν κοριοί όταν καθίσαμε στο σαλόνι πλοίου της γραμμής (Φωτο) -
12 Ιουνιου 2026, 13:45Αίτημα παράτασης των προθεσμιών ολοκλήρωσης των προγραμμάτων “Εξοικονομώ” τη στιγμή που οι σεισμόπληκτοι μιλάνε για... μπάχαλο -
13 Ιουνιου 2026, 19:58Ηράκλειο: Τραγικό τροχαίο με θύμα έναν 50χρονο μοτοσικλετιστή σημειώθηκε στο δρόμο στα Πεζά -
12 Ιουνιου 2026, 10:25Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
13 Ιουνιου 2026, 12:27Δυο Ελληνίδες, η μια από την Κρήτη, στο 3ο Παγκόσμιο Forum Νέων Αποθεμάτων Βιόσφαιρας, η Δρ. Κατερίνα Μανταδάκη στο newshub.gr (podcast) -
13 Ιουνιου 2026, 07:26Κώστας Πικραμένος: Από τη Γάζα στον Άγιο Νικόλαο, πώς στήνει η Χαμάς τα δίκτυά της στην Ευρώπη! (podcast)
