Ερντογάν: Ζήτησε την αναγνώριση του Ψευδοκράτους από το βήμα του ΟΗΕ

Αναγνώριση του Ψευδοκράτους ζήτησε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς όπως είπε η λύση της Ομοσπονδίας δεν έχει μέλλον.
Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε μια περιοχή όπου θα επικρατεί ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα θα είναι δυνατή μόνο εάν όλα τα μέρη σέβονται τα δικαιώματα και τους νόμους όλων των μερών:
«Δεν έχουμε βλέψεις για τα δικαιώματα κανενός άλλου και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν άλλο να αγνοήσει τα δικαιώματά μας».
Σχολιάζοντας ότι «διανύουμε την 60ή επέτειο από την ανάδυση του Κυπριακού», ο Ερντογάν υποστήριξε: «Η τουρκοκυπριακή πλευρά έδειχνε πάντα ειλικρίνεια για την εξεύρεση δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.
Είναι γεγονός αποδεκτό από όλους ότι αυτή η λύση δεν θα πραγματοποιηθεί πλέον στη βάση του μοντέλου της ομοσπονδίας. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ΤΔΒΚ και να συνάψει διπλωματικές σχέσεις».
-
25 Σεπτεμβριου 2023, 07:40Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας!
-
25 Σεπτεμβριου 2023, 15:03Ηράκλειο: Φονική παγίδα... πάνω από τον ΒΟΑΚ (ΦΩΤΟ)
-
25 Σεπτεμβριου 2023, 16:40Κυλλήνη: Νεαροί βίασαν 28χρονη σε χωράφι και παραλία-Τους είχε γνωρίσει μέσω του Facebook
-
25 Σεπτεμβριου 2023, 13:28Θλίψη στο Ηράκλειο: Αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Πρινιανάκης
-
25 Σεπτεμβριου 2023, 16:30Σύμβουλος Μητσοτάκη Γ. Πατέλης: Είμαι και εγώ παντρεμένος στο εξωτερικό με τον σύντροφό μου
-
25 Σεπτεμβριου 2023, 15:21Κρήτη: Ένοχη η αναισθησιολόγος στο Εφετείο για τον θάνατο της μικρής Μελίνας πριν 8 χρόνια