Γερμανός Eυρωβουλευτής ζητάει να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
αγαπημένα σου στη Google
Να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, προτείνει ο Μάρκους Φέρμπερ (Markus Ferber), ευρωβουλευτής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και πρόεδρος του ιδρύματος Hanns Seidel σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και καλεί τη Γερμανία να λάβει θέση επί του θέματος.
Τονίζει χαρακτηριστικά πως η Τουρκία "έχει μετακινηθεί από το ρόλο του αξιόπιστου εταίρου, σε αυτόν του ανταγωνιστή της ΕΕ σε πολλούς τομείς" και επισημαίνει πως ο τερματισμός των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που είναι άλλωστε "αδρανείς εδώ και πολύ καιρό", ίσως "μπορέσει να επαναφέρει τη σχέση και να αναπροσαρμόσει τις προσδοκίες και των δύο πλευρών, ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια πιο ρεαλιστική σχέση".
Ο κ. Φέρμπερ, ο οποίος θα συμμετάσχει στο Delphi Forum που ξεκινά τη Δευτέρα, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα αντιμετώπισε την πανδημία "αρκετά αποτελεσματικά" και πως το μεγάλο στοίχημα είναι να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης στο έπακρο. Αναφέρει δε πως το σχέδιο ανάκαμψης που έχει καταθέσει η Ελλάδα περιλαμβάνει "έναν φιλόδοξο συνδυασμό μεταρρυθμίσεων και παραγωγικών επενδύσεων που θα μπορούσαν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά μακροπρόθεσμα".
Επισημαίνει πως, λόγω της πανδημίας, τα επίπεδα χρέους σε πολλά κράτη-μέλη έχουν φτάσει σε επίπεδο μη βιώσιμο μακροπρόθεσμα και τονίζει πως μια υπεύθυνη πορεία σε πιο βιώσιμα επίπεδα χρέους "μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ενός συνδυασμού οικονομικής ανάπτυξης και του σωστού βαθμού δημοσιονομικής πειθαρχίας".
Τέλος, αναφορικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό τονίζει πως η Ελλάδα "έκανε πολύ καλή δουλειά" για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων "παρά τις δύσκολες συνθήκες", ενώ υπενθυμίζει πως "οι μεταναστευτικές ροές δεν θα εξαφανιστούν, αν δεν λύσουμε το υποκείμενο πρόβλημα, το οποίο είναι η πολιτική αστάθεια στην άμεση γεωγραφική μας γειτονιά".
-
08 Ιουνιου 2026, 21:03Έκτακτο επίδομα παιδιού 150 ευρώ: Ποιοι κόβονται από την ενίσχυση -
10 Ιουνιου 2026, 15:50Θλίψη στον ορειβατικό κόσμο της Κρήτης για την απώλεια του Μανόλη Δακανάλη -
09 Ιουνιου 2026, 12:45Νίκος Μπουνάκης: Αντί η Ελλάδα να είναι ισχυρή αγροτική δύναμη πληρώνει 10 δισ ευρώ σε εισαγωγές τροφίμων το χρόνο! (podcast) -
09 Ιουνιου 2026, 11:33Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων (Φωτο) -
08 Ιουνιου 2026, 22:31«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»: Καλοκαίρι με 95 δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις σε 94 αρχαιολογικούς χώρους-Ποιες στην Κρήτη -
09 Ιουνιου 2026, 18:55Κρήτη: «Μας καταστρέφουν και φοβόμαστε να μιλήσουμε» - Σε απόγνωση λόγω της παράνομης βόσκησης σε περιοχές της Μεσαράς
