Γιώργος Μενεσιάν: Στο απόλυτο αδιέξοδο φτάνει ο Τραμπ στο Ιράν! (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Ο πόλεμος στο Ιράν και την ευρύτερη περιφέρεια της Μέσης Ανατολής εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια φάση παρατεινόμενης ιδιόμορφης διαπραγμάτευσης, όπου οι όροι της κάθε πλευράς απορρίπτονται από την άλλη, οι απειλές για την επανέναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων εκτοξεύονται διαρκώς ένθεν και ένθεν, αλλά παρόλα αυτά το γαϊτανάκι των εντυπώσεων και των πιέσεων παρατείνεται. Μόνος βέβαιος "όμηρος" αυτής της κατάστασης παραμένει όμως η παγκόσμια οικονομία που βρίσκεται σε παρατεταμένη αβεβαιότητα, αλλά και οι αραβικές χώρες του Κόλπου και της Μέσης Ανατολής.
Ο Γιώργος Μενεσιάν, διεθνολόγος με ειδίκευση στη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο, ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου από τους εισηγητές στην 3η ετήσια ημερίδα "Γεωστρατηγική και Ασφάλεια" με χορηγό επικοινωνίας το Newshub, μίλησε στις "Αναλύσεις" με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη για την κατάσταση σε ό,τι αφορά την "παγωμένη" σύγκρουση των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, την ευρύτερη κατάσταση στον Περσικό κόλπο και τα στενά του Ορμούζ και πώς αυτή επηρεάζει την περιφερειακή ασφάλεια και την παγκόσμια οικονομία, τις επιλογές της αμερικανικής ηγεσίας και τις στρατηγικές δυνατότητες των εμπολέμων, αλλά και τον ρόλο του Ισραήλ, ιδίως σε σχέση με τη σύγκρουση που εξακολουθεί να παραμένει με τη Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Η ημερίδα "Γεωστρατηγική και Ασφάλεια" πραγματοποιείται για τρίτη φορά με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του ενδιαφερόμενου κοινού για τις εξελίξεις σε όλο το φάσμα των εξελίξεων και των προκλήσεων ασφάλειας και στρατηγικής στην στενή και ευρύτερη περιφέρειά μας. Υλοποιείται το Σάββατο 23 Μαΐου 2026, με ώρα έναρξης 10:00 στο Acropolis Select Hotel (Σταθμός Συγγρού-Φιξ). Εισηγητές θα είναι επίσης οι: Κώστας Πικραμένος, Ελπίδα Τσαμπουράκη, Δρ Κέλλυ Ιωάννου, Ιωάννης Βαμβάκος, Γιώργος Μυταλούλης, Παναγιώτης Γερόγλης και Βαγγέλης Τριάντης.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
29 Ιουνιου 2026, 09:30Έκτακτο επίδομα παιδιού: Μέχρι αύριο στους λογαριασμούς ενός εκ. δικαιούχων τα 150 ευρώ -
30 Ιουνιου 2026, 10:30Θρήνος στο Στείρωνα για το θάνατο του 60χρονου Μανώλη που καταπλάκωσε το τρακτέρ του -
30 Ιουνιου 2026, 09:29Δυστύχημα στο Στείρωνα: 60χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του και άφησε την τελευταία του πνοή -
29 Ιουνιου 2026, 14:16Χανιά: Στο πένθος η τοπική κοινωνία για τον αιφνίδιο θάνατο της 41χρονης Άννας -
30 Ιουνιου 2026, 12:48Έκτακτο επίδομα παιδιού: Άρχισε η καταβολή των 150 ευρώ σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους -
29 Ιουνιου 2026, 07:20Ρέθυμνο: Παρατείνεται η διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίου Γεωργίου Μυλούρη, για την ολοκλήρωση των εργασιών
