Ηγέτης Χεζμπολάχ: «Αναπόφευκτη» η απάντηση του Ιράν για το πλήγμα στο προξενείο του στη Δαμασκό
αγαπημένα σου στη Google
Ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε σήμερα (5/4) ότι είναι «αναπόφευκτη» η απάντηση του Ιράν στο πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, μια επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων.
«Να είστε βέβαιοι ότι η ιρανική απάντηση στο πλήγμα στο προξενείο στη Δαμασκό είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του.
«Πού, πώς, πότε και σε ποια κλίμακα θα είναι η απάντηση, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε», πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι η απόφαση εναπόκειται στην Τεχεράνη.
Επτά Ιρανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα τη Δευτέρα. Το Ιράν κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε ότι ευθύνεται για το πλήγμα.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης – που είναι σύμμαχος του Ιράν – το πλήγμα στο προξενείο αποτελεί σημείο καμπής μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς που βρίσκεται ήδη στον έκτο του μήνα. Ο πόλεμος ξεκίνησε από την επίθεση του παλαιστινιακού κινήματος στο νότιο Ισραήλ.
Έκτοτε, η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο για να υποστηρίξει την σύμμαχο της, Χαμάς, και ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά αντίποινα, εγείροντας φόβους για επέκταση του πολέμου.
Η Χεζμπολάχ «δεν φοβάται τον πόλεμο και είναι πλήρως προετοιμασμένη για οποιονδήποτε πόλεμο» κατά του Ισραήλ, προειδοποίησε ο Νασράλα στην ομιλία του με αφορμή την Ημέρα Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ), που γίνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους και κατά του Ισραήλ.
Παράλληλα προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα «κύρια όπλα» του στις καθημερινές τους τελευταίους μήνες ανταλλαγές πυρός με το Ισραήλ
«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις κύριες δυνάμεις μας» στη μάχη, είπε.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
