Κίνα: Άνοιγμα για στρατηγική συνεργασία με τη Ν. Κορέα

Η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη Νότια Κορέα για την προώθηση μιας στρατηγικής συνεργασίας, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Νοτιοκορεάτη πρωθυπουργό Χαν Ντουκ-σόο, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα, εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στην περιοχή.
Ο Σι είχε συνομιλίες με τον Χαν στην πόλη Χανγκτσόου, πριν από την τελετή έναρξης των Ασιατικών Αγώνων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV. Η δέσμευση αυτή περί συνεργασίας διατυπώθηκε πριν από τις προγραμματισμένες τριμερείς συνομιλίες μεταξύ Κίνας, Ιαπωνίας και Νότιας Κορέας που θα διεξαχθούν στη Σεούλ στις 26 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη σύνοδο αυτών των χωρών εδώ και τέσσερα χρόνια.
Ο Σι είπε στον Χαν ότι θα εξετάσει σοβαρά την πιθανότητα να επισκεφθεί τη Νότια Κορέα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. Στην κινεζική ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για μια πιθανή επίσκεψη.
Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκε μετά την επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, ένα γεγονός που προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.
-
07 Δεκεμβριου 2023, 08:30Πέθανε ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν σε ηλικία 51 ετών
-
07 Δεκεμβριου 2023, 14:10«Δεν συγκαλύπτουμε κακουργηματικές πράξεις σε ζωάκια», λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αράχωβας
-
07 Δεκεμβριου 2023, 18:10Meteo: Βροχές και πιθανότητα καταιγίδων στην Κρήτη την Παρασκευή (χάρτες)
-
07 Δεκεμβριου 2023, 09:15Ρένα Παπαδάκη - Σκαλίδη: Η φτώχεια στο Ηράκλειο έχει αυξηθεί - Η Κοινωνική Κατοικία μεγάλο στοίχημα (podcast)
-
07 Δεκεμβριου 2023, 19:48Κρήτη: Ξανά στο "πόδι" η Πυροσβεστική- Μάχη με τις φλόγες σε Λασίθι και Ρέθυμνο
-
06 Δεκεμβριου 2023, 21:24Εφιάλτης για γονείς, «ξέφυγε» βρέφος 16 μηνών και δεν ήξεραν αν κατάπιε χάπια