Κώστας Στούπας: Ενώ ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σανγκάης κυοφορεί γεωπολιτική ανατροπή, η Δύση παρακμάζει! (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Ο Κώστας Στούπας αρθρογράφος και οικονομικός συντάκτης στο liberal.gr είναι καλεσμένος σήμερα στο newshub.gr και μας μιλάει για την 25η Σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης. Μέσα από αυτήν βγαίνει ένα νέο status quo και αναβαθμίζεται και ο ρόλος της Τουρκίας.
Κυοφορείται μία γεωπολιτική ανατροπή. Συνιστά κίνδυνο όχι μόνο για την υπάρχουσα γεωπολιτική ισορροπία δυνάμεων και φυσικά για την ηγεμονία των ΗΠΑ Το μεγάλο γεωπολιτικό δόγμα ότι η «Ευρασία είναι το μεγαλύτερο πλωτό νησί του πλανήτη και εάν περιέλθεί στα χέρια μίας δύναμης θα μπορέσει να εξουσιάσει ολόκληρο τον πλανήτη» εξακολουθεί να είναι σε πλήρη ισχύ. «Η Σύνοδος λοιπόν αυτή θα έπρεπε να αποτελέσει ένα καμπανάκι για την Δύση. Την ίδια ώρα η Δύση είναι σε μία φάση παρακμής και αποπροσανατολισμού. Δε ξέρω που θα καταλήξει όλο αυτό το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επηρεάσει τις ζωές όλου του πλανήτη τις επόμενες δεκαετίες!»
Ο άξονας Κίνας και Ρωσίας, είναι αυτός που ο Τραμπ προσπαθεί να «σπάσει». Στην προσπάθεια αυτή και για να αποκόψει την Ρωσία, θα της προσφέρει αρκετά εδάφη της Ουκρανίας. Και επειδή αυτό ίσως δεν θα φτάσει, είναι πολύ πιθανό να της προσφέρει στο μέλλον και μεγάλα εδάφη της Ανατολικής ακόμα και της Δυτικής (;) Ευρώπης, προκειμένου να μην σχηματιστεί ο ενιαίος Ευρασίατικός άξονας που θα διεκδικούσε την ηγεμονία στο κόσμο!
https://www.newshub.gr
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
