Λάζαρος Καμπουρίδης: Η προσωπική επιρροή του Ερντογάν στον Τραμπ είναι σοβαρός κίνδυνος για τον Ελληνισμό! (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Μια υπόθεση για οικονομική διαφορά ύψους περίπου 1,5 δις δολάρια μεταξύ Ιράκ και Τουρκίας για διαφυγόντα κέρδη από το πετρέλαιο του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ φέρνει στην επιφάνεια τις ισορροπίες που διακυβεύονται στο τρίγωνο Άγκυρα-Βαγδάτη-Ερμπίλ και αποκαλύπτουν τον παρασκηνιακό ρόλο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά. Πρόκειται για μια σχέση που απειλεί να αλλάξει όλο το ισοζύγιο ισχύος στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο και βρίσκει απέναντί της πολλούς παράγοντες με κορυφαίο το Ισραήλ.
Ο Λάζαρος Καμπουρίδης, αντιστράτηγος ε.α. και Δρ διεθνών σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μίλησε στις "Αναλύσεις" με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη για την δικαστική σύγκρουση Τουρκίας και Ιράκ για το πετρέλαιο του ιρακινού Κουρδιστάν, τις σχέσεις Άγκυρας και Βαγδάτης, την παρέμβαση Ερντογάν στον Τραμπ για την αποτροπή αξιοποίησης των Κούρδων εναντίον του καθεστώτος του Ιράν, αλλά και για την αναβάθμιση της Τουρκίας ελέω της προσωπικής επιρροής του Ερντογάν πάνω στον Τραμπ και όσα συζητιώνται στην Τουρκία για την υπόθεση των F-35.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
31 Αυγουστου 2026, 07:15Λάζαρος Καμπουρίδης: Η Τουρκία φοβάται στρατιωτικά το Ισραήλ, θα στρέψει την ένταση εναντίον της Ελλάδος! (podcast) -
31 Αυγουστου 2026, 13:18Ανώγεια: Θλίψη για την απώλεια της διευθύντριας του ΑΚΟΜΜ Εύης Βρέντζου σε ηλικία 58 ετών -
31 Αυγουστου 2026, 18:00Κρήτη: Στη ΜΕΘ παραμένει η 63 χρονη που έχει προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου -
31 Αυγουστου 2026, 13:15Ιός του Δυτικού Νείλου: Στο κόκκινο έως τα μέσα Σεπτεμβρίου -
01 Σεπτεμβριου 2026, 01:33Ηράκλειο: Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου αφιέρωσαν τη συναυλία στο Μανώλη Λιδάκη (Βιντεο) -
01 Σεπτεμβριου 2026, 07:00«Φουσκιές» Μοχού: Ένας νέος δανειοθάλαμος δίπλα στην τουριστική ζώνη- Προς συζήτηση ένα θέμα που γεννά ερωτήματα
