Λεωνίδας Μπλαβέρης: Η «Ασπίδα του Αχιλλέα» απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων! (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Όχι ένα ή δύο, αλλά έντεκα εξοπλιστικά και όχι μόνο προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στην πρόσφατη συνεδρίασή του (23 Ιουλίου). Κάποια από αυτά είναι εμβληματικά, όπως ο αντιβαλλιστικός θόλος, η λεγόμενη "Ασπίδα του Αχιλλέα" και η απόκτηση νέων μεταφορικών αεροσκαφών C-390, άλλα αναμένονταν επί πολλά χρόνια, όπως ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών ΜΕΚΟ και των επιθετικών ελικοπτέρων Apache. Συνολικά πρόκειται για προγράμματα προϋπολογισμού πάνω από 4 δις ευρώ και με ορίζοντα υλοποίησης τα δύο ως τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Ο Λεωνίδας Μπλαβέρης, εμπειρότατος δημοσιογράφος του αμυντικού ρεπορτάζ (thepressroom.gr), μίλησε στις "Αναλύσεις" του Newshub με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη για τα εξοπλιστικά προγράμματα που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, τη σημασία και τις ευρύτερες διαστάσεις τους, την προτεραιότητα και τη βαρύτητα που δίνει το ΥΕΘΑ σε αυτά, αλλά και τις ιδιαιτερότητες και τη σημασία που έχει καθένα για την ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας των ΕΕΔ. Παράλληλα μίλησε και για τις αλλαγές που σημειώνονται φέτος στους αριθμούς εισακτέων στις παραγωγικές σχολές αλλά και για το μεγάλο πρόβλημα που ως τώρα δεν έχει αντιμετωπιστεί.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
23 Ιουλιου 2026, 12:49ΒΟΑΚ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών – Τι αλλάζει έως τις 29 Ιουλίου -
23 Ιουλιου 2026, 10:55Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα στο results.it.minedu.gov.gr-Πώς μπορείτε να τα δείτε -
23 Ιουλιου 2026, 15:25Δολοφονία δικηγόρου Γεωργίου: Νέα στοιχεία - Ο Αιγύπτιος τον χτύπησε τόσο άγρια που έσπασε το χέρι του -
24 Ιουλιου 2026, 11:00Γιώργος Σκαφιδάς: Όλα τα σενάρια στο «τέλειο αδιέξοδο» του Ιράν και του Ορμούζ! (podcast) -
24 Ιουλιου 2026, 11:30Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
24 Ιουλιου 2026, 09:35Δακοκτονία στην Κρήτη: Ο χρόνος είναι σύμμαχος …του δάκου – Έντονη η ανησυχία του ΣΕΔΗΚ για τη φετινή χρονιά, με τα φάρμακα πλέον να εξαντλούνται!
