Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει ότι αυτό το ατυχές περιστατικό μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ειρήνη
αγαπημένα σου στη Google
«Η κυβέρνηση Τραμπ ενημερώθηκε από τον στρατό των ΗΠΑ ότι το Ισραήλ επρόκειτο να επιτεθεί κατά της Χαμάς, στελέχη της οποίας -δυστυχώς- βρίσκονταν σε τμήμα της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ», ενημέρωσε την Τρίτη (9/9), εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Και συνέχισε: «Πραγματοποιήθηκαν από το Ισραήλ μονομερώς βομβαρδισμοί εντός του Κατάρ. Ενός κυρίαρχου κράτους και στενού συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών, που εργάζεται σκληρά και με θάρρος αναλαμβάνει κινδύνους σε συνεργασία με εμάς για να μεσολαβήσει υπέρ της ειρήνης. Η ενέργεια αυτή δεν προωθεί ούτε τους στόχους του Ισραήλ ούτε της Αμερικής. Ωστόσο, η εξάλειψη της Χαμάς, η οποία έχει επωφεληθεί από τη δυστυχία όσων ζουν στη Γάζα, αποτελεί στόχο άξιο επιδίωξης.
Ο πρόεδρος Τραμπ έδωσε αμέσως εντολή στον ειδικό απεσταλμένο Γουίτκοφ να ενημερώσει τους Καταριανούς για την επικείμενη επίθεση, κάτι που έκανε. Ο πρόεδρος θεωρεί το Κατάρ ισχυρό σύμμαχο και φίλο των Ηνωμένων Πολιτειών και αισθάνεται πολύ άσχημα για αυτή την επίθεση στο έδαφος του. Θέλει να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι στη Γάζα, να παραδοθούν τα σώματα των νεκρών και να τερματιστεί τώρα αυτός ο πόλεμος. Ο πρόεδρος Τραμπ μίλησε επίσης με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Μετά την επίθεση, ο πρωθυπουργός είπε στον πρόεδρο Τραμπ ότι επιθυμεί να επιτύχει ειρήνη γρήγορα. Ο πρόεδρος Τραμπ πιστεύει ότι αυτό το ατυχές περιστατικό μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ειρήνη.
Ο πρόεδρος μίλησε επίσης με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη και τη φιλία τους προς τη χώρα μας. Τους διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί στο έδαφός τους. Ο πρόεδρος διαφωνεί με τον τόπο του πλήγματος και το μετέφερε.»
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 11:15Νέα κρίση προ των πυλών στη σχέση Κρητικής Εκκλησίας-Πατριαρχείου εξαιτίας των Σταυροπηγιακών Μονών -
07 Σεπτεμβριου 2026, 19:50Κομμωτής με παρουσία στην τηλεόραση έκλεψε γυαλιά ηλίου και φυλαχτό από μαγαζί στη Μύκονο -
07 Σεπτεμβριου 2026, 17:52Ν. Ταχιάος: «Μέχρι τέλος του χρόνου η δημοπράτηση του Φράγματος Πλατύ Ποταμού» -
07 Σεπτεμβριου 2026, 21:30Πλήθος κόσμου στην Καρκαδιώτισσα στην τιμιτική βραδιά για το Μιχάλη Σταυρακάκη-Νιδιώτη -
08 Σεπτεμβριου 2026, 07:45Θεόδωρος Τσίκας: Ξεθάρρεψε επί Τραμπ η Ακροδεξιά στην Ευρώπη! Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, η ΔΕΘ και ποια η δυναμική των κομμάτων (podcast) -
09 Σεπτεμβριου 2026, 09:11Γονείς 4ου και 50ού Δημοτικού Ηρακλείου: «Μα γιατί δεν ανοίγουν τα παράθυρα;»
