Μέση Ανατολή: Έκρήξεις στην Τεχεράνη-Βομβαρδισμοί σε Τελ Αβίβ, Ντουμπάι και Βηρυτό-Απειλές Τραμπ (Live)
Η σύρραξη στη Μέση Ανατολή επεκτείνεται με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν το σφυροκόπημα στο Ιράν.
Εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο του Ντουμπάι. Την ίδια ώρα, ένας Γάλλος στρατιωτικός σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια επίθεσης» στο Ιράκ.
Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις στη Βηρυτό με στόχο τη Χεζμπολάχ.
Ένα αμερικανικό αεροπλάνο τάνκερ, εναέριου ανεφοδιασμού, συνετρίβη στο Ιράκ, ενώ οι ιρανικές απειλές για τα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται.
11.45 Νεκροί τέσσερις από τους έξι στρατιωτικούς του αεροσκάφους που συνετρίβη στο Ιράκ
Η CENTCOM των ΗΠΑ μόλις ανακοίνωσε ότι τέσσερα από τα έξι μέλη πληρώματος που επέβαιναν σε ένα από τα αεροσκάφη ανεφοδιασμού καυσίμων που συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ έχουν χάσει τη ζωή τους.
11.40 Απειλεί ο Κατζ: Θα καταστρέψουμε όλες τις υποδομές του Λιβάνου που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ
Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, απείλησε να καταστρέψει την εθνική υποδομή του Λιβάνου που χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ.
Οι δηλώσεις που έκανε, ακολουθούν την επίθεση που πραγματοποίησε ο Ισραηλινός Στρατός το πρωί σε μια γέφυρα στον ποταμό Λιτάνι, αναφέροντας ότι η Χεζμπολάχ χρησιμοποιούσε τη γέφυρα για να μεταφέρει αξιωματούχους από τον βορρά προς τον νότο του Λιβάνου.
«Αυτό είναι μόνο η αρχή, και η λιβανέζικη κυβέρνηση και το κράτος του Λιβάνου θα πληρώσουν αυξανόμενο τίμημα μέσω της καταστροφής της εθνικής υποδομής του Λιβάνου που χρησιμοποιείται από τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ», δήλωσε ο Κατζ κατά την αξιολόγηση που είχε με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου των IDF, Αντιστράτηγο Εγιάλ Ζαμίρ, και τους κορυφαίους αξιωματικούς του στρατού.
«Η λιβανέζικη κυβέρνηση, η οποία παραπλάνησε και δεν εκπλήρωσε τη δέσμευσή της να αποστρατιωτικοποιήσει τη Χεζμπολάχ, θα πληρώσει αυξανόμενο τίμημα μέσω καταστροφής υποδομών και απώλειας εδάφους, μέχρι να εκπληρωθεί η κεντρική δέσμευση για αποστρατιωτικοποίηση της Χεζμπολάχ», πρόσθεσε ο Κατς.
Axios: Ο Τραμπ δήλωσε ότι το Ιράν είναι έτοιμο να παραδοθεί
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της ομάδας G7, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι το Ιράν είναι «περίπου έτοιμο να παραδοθεί» στην τρέχουσα σύγκρουση, εκφράζοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση για το αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης.
Επιπλέον, ο Tραμπ φέρεται να περιέγραψε την επιχείρηση ως μια δράση που έχει εξαλείψει σημαντική απειλή, συγκρίνοντάς την με την αφαίρεση «καρκίνου», και επιτέθηκε στον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεπαρκή». Ωστόσο, αξιωματούχοι της G7 είχαν μικτές αντιλήψεις για τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα του Τραμπ όσον αφορά τη λήξη του πολέμου, με κάποιους να πιστεύουν ότι στοχεύει στην αποκλιμάκωση και άλλους ότι ίσως επιμηκύνει τη σύγκρουση.
11.05 Ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη
Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν την Παρασκευή (13/3) στην Τεχεράνη, στο σημείο που βρισκόταν σε εξέλιξη διαδήλωση για την ημέρα αλ - Κουντς.
Η έκρηξη σημειώθηκε στην πλατεία Φερντοούσι, ακριβώς κάτω από την οδό Ενγκελάμπ που βρίσκεται από το Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, όπως μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση και επικαλείται το Associated Press.
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να επιτεθεί στην περιοχή λίγο πριν από την έκρηξη.
10.50 «Πράσινο φως» σε πλοίο με τουρκική σημαία για το Στενό του Ορμούζ
Πλοίο με τουρκική σημαία έλαβε άδεια από την Τεχεράνη να περάσει από το Στενό του Ορμούζ, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.
Ο Ουράλογλου ανέφερε ότι η Αγκυρα συνεχίζει τις επαφές με Ιρανούς αξιωματούχους για την κατάσταση των υπόλοιπων 14 τουρκικών πλοίων που παραμένουν εκεί, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό site Haberturk.
«Είχαμε 15 πλοία εκεί· λάβαμε άδεια από τις ιρανικές αρχές για το ένα που είχε χρησιμοποιήσει ιρανικό λιμάνι, και πέρασε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
10.30 Το Ισραήλ εξέδωσε «προειδοποίηση για εκκένωση» περιοχών της Τεχεράνης
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε «επείγουσα προειδοποίηση» προς τους κατοίκους σε περιοχές της Τεχεράνης, ενόψει προγραμματισμένων αεροπορικών επιδρομών.
«Τις επόμενες ώρες, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) θα επιχειρήσουν στην περιοχή, όπως έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Τεχεράνη, για να πλήξει στρατιωτικές υποδομές του ιρανικού καθεστώτος», ανέφερε εκπρόσωπος των IDF στα περσικά.
«Για την ασφάλεια και την ευημερία σας, σας ζητούμε να εγκαταλείψετε αμέσως την περιοχή που υποδεικνύεται στον χάρτη», πρόσθεσε.
10.20 Κίνα: Στέλνει 200 χιλ. δολ. στο Ιράν για τη στήριξη οικογενειών μαθητών θυμάτων
Ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας θα παράσχει 200.000 δολ. σε επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στην Ιρανική Ερυθρά Ημισέληνο, κυρίως για βοήθεια προς τους γονείς των μαθητών που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.
«Η Κίνα καταδικάζει αδιακρίτως κάθε επίθεση κατά αμάχων και μη στρατιωτικών στόχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Γκουό Τζιακούν.
Το Πεκίνο είναι έτοιμο να παρέχει περαιτέρω αναγκαία βοήθεια στο Ιράν και στήριξη στον ιρανικό λαό, πρόσθεσε ο Guo.
9.40 Τουρκία: Fake news η αναχαίτιση του πυραύλου στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ
Fake news -από τα πολλά που δημοσιεύονται από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή- αποδείχθηκαν οι σειρήνες στη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία οι οποίες υποτίθεται ήχησαν τα ξημερώματα (13.03.2026).
Έμπιστα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας (όπως το Anadolu) μετέδωσαν νωρίς το πρωί πως κατά τη διάρκεια της νύχτας χτύπαγαν για τουλάχιστον 5 λεπτά οι σειρήνες στη βάση του Ιντσιρλίκ ενώ σταμάτησαν μόνο όταν εξουδετερώθηκε η απειλή.
Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η αεροάμυνα της χώρας λειτούργησε άψογα και αναχαίτισε πύραυλο που προερχόταν από άγνωστη κατεύθυνση.
Την είδηση σχετικά με τα fake news έκανε γνωστή ανταποκρίτρια του Cyprus Times στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έχει διευκρινιστεί το ποιος μετέδωσε αρχικά τις πληροφορίες αν και όλα φαίνονται πως ξεκίνησαν από διάφορους λογαριασμούς στα social media.
Χρήστες ανέβασαν μάλιστα βίντεο στα οποία είτε ακούγονταν οι σειρήνες, είτε φαινόταν ο πύραυλος στον ουρανό.
9.20 Ζημιές σε κτήριο του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Κέντρου του Ντουμπάι
Ξεκίνησαν οι ιρανικές επιθέσεις σε τράπεζες του Κόλπου, όπως είχαν προειδοποιήσεις οι Φρουροί της Επανάστασης μετά από ισραηλινό πλήγμα σε τράπεζα του Ιράν.
Στόχος του Ιράν έγινε την Παρασκευή (13/3) το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Κέντρο του Ντουμπάι, με τα συντρίμμια από την αναχαίτιση ιρανικής επιδρομής να προκαλούν ζημιές σε κτήριο του Κέντρου.
9.05 Το Ισραήλ ξεκίνησε «κύμα επιθέσεων ευρείας κλίμακας» στην Τεχεράνη
Το ισραηλινό στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε «κύμα επιθέσεων ευρείας κλίμακας» εναντίον στόχων στην ιρανική πρωτεύουσα, Tεχεράνη.
8.45 Το Ισραήλ βομβάρδισε κρίσιμη για τη Χεζμπολάχ γέφυρα στον ποταμό Λιτάνι - Βίντεο ντοκουμέντο
Μία κρίσιμη γέφυρα στον ποταμό Λιτάνι που αξιοποιείται ως κύριο πέρασμα για τους μαχητές της Χεζμπολάχ βομβάρδισε ο ισραηλινός στρατός. Ο IDF δημοσίευσε βίντεο από το πλήγμα, σημειώνοντας πως η γέφυρα Al-Zrariya χρησιμοποιείται για να κινείται η οργάνωση από το βορρά προς το νότο.
8.30 Σ. Αραβία: Κατάρριψη ντρόουν που κατευθυνόταν προς τη συνοικία των πρεσβειών
Οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας κατέρριψαν «εχθρικό drone» που κατευθυνόταν προς τη συνοικία των πρεσβειών στο Ριάντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας.
Σε άλλη ανάρτηση στο X, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου, έγινε γνωστό ότι τρία ακόμη ντρόουν αναχαιτίστηκαν στην επαρχία Αλ Χαρτζ και στην έρημο Empty Quarter.
8.00 Αναταράξεις στις αγορές
Η προοπτική σοβαρής διαταραχής στις παγκόσμιες ενεργειακές προμήθειες οδήγησε την τιμή του πετρελαίου σε άνοδο περίπου 9%, στα 100 δολάρια το βαρέλι την Πέμπτη, ενώ πιέσεις δέχτηκαν τα χρηματιστήρια.
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση τριών ημερών του τελευταίου μήνα, ενώ και οι ασιατικές αγορές βρέθηκαν υπό πίεση την Παρασκευή.
Σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές, η Ουάσιγκτον εξέδωσε άδεια διάρκειας 30 ημερών για την αγορά ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου που βρίσκονται ακινητοποιημένα στη θάλασσα.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, δήλωσε ότι η προσωρινή άνοδος των τιμών του πετρελαίου αποτελεί «βραχυπρόθεσμη διαταραχή» που μακροπρόθεσμα θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την αμερικανική οικονομία.
7.30 Βαλλιστικός πύραυλος στο βόρειο Ισραήλ
Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι ελαφρά, ύστερα από επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο στην πόλη Ζανζίρ, στο βόρειο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Σύμφωνα με την Jerusalem Post, ο πύραυλος έπεσε κοντά σε τέσσερα σπίτια, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, ενώ μια γυναίκα 34 ετών τραυματίστηκε σοβαρά από θραύσματα.
«Όταν φτάσαμε στο σημείο διαπιστώσαμε ζημιές σε αρκετά σπίτια. Μια 34χρονη είχε τραυματιστεί στην πλάτη από θραύσματα, ενώ ένα 17χρονο κορίτσι τραυματίστηκε από σπασμένα γυαλιά», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών Magen David Adom.
Μεταξύ των τραυματιών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες βρίσκονται και 27 παιδιά.
7.10 Σειρήνες τα ξημερώματα στο Ινστιρλίκ της Τουρκίας
Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ, κοντά στα Άδανα της Τουρκίας, ενώ ακολούθησαν αναφορές για πιθανές εκρήξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, βαλλιστικός πύραυλος που φέρεται να είχε στόχο τη συγκεκριμένη βάση αναχαιτίστηκε από τα συστήματα αεράμυνας. Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει μάλιστα ότι ενδέχεται να εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πύραυλος καταστράφηκε στον αέρα. Η βάση Ιντσιρλίκ βρίσκεται στην επαρχία Άδανα, στη νότια Τουρκία, περίπου 150 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.
7.00 Ο Τραμπ προαναγγέλλει μεγάλο χτύπημα στο Ιράν: Παρακολουθήστε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες
Ανάρτηση στο Truth Social με την οποία φαίνεται να προαναγγέλλει μεγάλο χτύπημα στο Ιράν έκανε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Παρακολουθήστε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες. Σκοτώνουν αθώους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και 47 χρόνια, και τώρα εγώ, ως 47ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τους σκοτώνω. Τι μεγάλη τιμή είναι να το κάνω αυτό!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.
Στην ανάρτησή του ο Τραμπ γράφει, επίσης, «καταστρέφουμε εντελώς το τρομοκρατικό καθεστώς του Ιράν, στρατιωτικά, οικονομικά και με κάθε άλλο τρόπο, όμως, αν διαβάσετε την αποτυχημένη εφημερίδα New York Times, θα νομίζετε λανθασμένα ότι δεν κερδίζουμε. Το ναυτικό του Ιράν έχει εξαφανιστεί, η αεροπορία του δεν υπάρχει πια, οι πύραυλοι, τα drones και όλα τα άλλα έχουν καταστραφεί, και οι ηγέτες του έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης».
«Διαθέτουμε ασύγκριτη πυρκαγιά, απεριόριστα πυρομαχικά και άφθονο χρόνο. Παρακολουθήστε τι θα συμβεί σήμερα σε αυτούς τους τρελούς αλήτες. Σκοτώνουν αθώους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και 47 χρόνια, και τώρα εγώ, ως 47ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τους σκοτώνω. Τι μεγάλη τιμή είναι να το κάνω αυτό! Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα. Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ» κατέληξε στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
6.40 Ένοπλη οργάνωση προσκείμενη στο Ιράν ανακοινώνει ότι βάζει στο στόχαστρο «συμφέροντα της Γαλλίας στο Ιράκ και στην περιοχή»
Η ένοπλη οργάνωση Άσχαμπ αλ Καφ («οι άνθρωποι του σπηλαίου»), η οποία πρόσκειται στο Ιράν, ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι βάζει στο στόχαστρο «όλα τα γαλλικά συμφέροντα στο Ιράκ και στην περιοχή», μετά την ανάπτυξη του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle και άλλων στοιχείων των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας στην περιοχή του Κόλπου.
«Ανακοινώνουμε από απόψε ότι όλα τα γαλλικά συμφέροντα στο Ιράκ και στην περιοχή» θα υποστούν «επιθέσεις μας», τόνισε η ιρακινή ένοπλη οργάνωση μέσω Telegram, καλώντας τους πολίτες να παραμένουν στο εξής σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από βάση στο ιρακινό Κουρδιστάν στην οποία σταθμεύουν γάλλοι στρατιωτικοί.
Δεν ανέλαβε πάντως άμεσα την ευθύνη για την επίθεση η οποία σκότωσε υπαξιωματικό και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον πέντε στρατιωτικούς της Γαλλίας χθες Πέμπτη.
6.30 Αμερικανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 με καύσιμα συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ
Μια μεγάλη απώλεια είχαν οι ΗΠΑ, καθώς αμερικανικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 με καύσιμα συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ.
Η συντριβή του αμερικανικού αεροσκάφους στο Ιράκ, ανακοινώθηκε από το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), διευκρινίζοντας ότι η απώλεια του KC-135 δεν οφειλόταν «σε εχθρικά ή φίλια πυρά».
Ο Ιρανικός στρατός, από την άλλη, με ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το αμερικανικό αεροσκάφος KC-135, που συνετρίβη στο δυτικό Ιράκ, καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε από οργανώσεις προσκείμενες στην Τεχεράνη. Η ιρανική πλευρά ανέφερε ότι δεν υπήρξαν επιζώντες από το πλήρωμα.
Τουλάχιστον πέντε μέλη πληρώματος επέβαιναν στο KC-135 συνετρίβη, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN.
6.20 Τραμπ: Ο πόλεμος εξελίσσεται πολύ γρήγορα
Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες Πέμπτη ότι ο πόλεμος εναντίον του Ιράν εξελίσσεται «πολύ γρήγορα», λίγες ώρες αφού ο νέος ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ, διεμήνυσε ότι η χώρα του θα εκδικηθεί τις αμερικανοϊσραηλινές επιθέσεις.
«Η κατάσταση με το Ιράν εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Όλα πάνε πολύ καλά, ο στρατός μας είναι άφθαστος», είπε ο αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Το Ιράν «είναι στ’ αλήθεια έθνος τρόμου και μίσους, και (οι Ιρανοί) πληρώνουν σήμερα μεγάλο τίμημα», πέταξε ακόμη ο ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ πλάι του.
Τις τελευταίες ημέρες, ο Ντόναλντ Τραμπ στέλνει αντιφατικά μηνύματα για την πορεία του πολέμου, που εξαπολύθηκε την 28η Φεβρουαρίου με αμερικανοϊσραηλινούς βομβαρδισμούς στο Ιράν και έχει βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή.
Μεταξύ άλλων, έχει πει ότι οι ΗΠΑ «νίκησαν», ή ότι ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει «πολύ σύντομα», ενώ ταυτόχρονα επιμένει στην ανάγκη να συνεχιστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Δεν απάντησε άμεσα σε όσα είπε στον πρώτο μήνυμά του ο νέος ανώτατος ηγέτης του Ιράν Χαμενεΐ, που υποσχέθηκε εκδίκηση για τις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ κι ότι η πίεση στο στενό του Χορμούζ θα συνεχιστεί.
Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν κι άλλο χθες Πέμπτη, καθώς η στρατηγικής σημασίας θαλάσσια οδός έχει κλείσει σχεδόν εντελώς, καθώς ελέγχεται de facto από την Τεχεράνη. Από αυτή διέρχεται υπό κανονικές συνθήκες το 20% του πετρελαίου και του υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) προς παράδοση στη διεθνή αγορά.
6.00 Εκρήξεις στο κέντρο του Ντουμπάι
Ισχυρές εκρήξεις έσεισαν ακίνητα στο κέντρο του Ντουμπάι, όπου αναδίδονταν πυκνοί καπνοί, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ανταποκριτής του πρακτορείου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέδωσε πριν από λίγο ότι ένιωσε το κτίριο όπου βρισκόταν να σείεται και άκουσε ισχυρή έκρηξη.
5.40 Εκρήξεις στην Τεχεράνη
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι ακούγονται εκρήξεις στην Τεχεράνη, καθώς ο πόλεμος που μαίνεται στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται για 14η ημέρα.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία εκρήξεων Tasnim και FARS, εκρήξεις ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε διάφορους τομείς της ιρανικής πρωτεύουσας. Οι πιο ισχυρές έγιναν στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, κατά τις πληροφορίες του Tasnim.
-
08 Μαΐου 2026, 09:40Σητεία: Θλίψη για την απώλεια της 52χρονης δικηγόρου Μαρίας Αδαμάκη -
07 Μαΐου 2026, 07:00Ηράκλειο: Ντυμένος στα λευκά ο 21χρονος Νικήστρατος στο τελευταίο αντίο -
07 Μαΐου 2026, 14:06Ράγισαν “καρδιές” στο αντίο του Νικήστρατου που κηδεύτηκε ντυμένος γαμπρός - Η τραγική ειρωνεία που συνδέει τη γέννηση και τη δολοφονία του -
08 Μαΐου 2026, 11:10Βολές στο κέντρο... της Παρασκευής! -
07 Μαΐου 2026, 16:38Συγκλονίζει ο πατέρας του 21χρονου Νικήτα: «Αν ήταν να γυρίσει το παιδί του πίσω ας το σκότωνε το παιδί μου» -
07 Μαΐου 2026, 18:36Φονικό Αμμουδάρα: Ξεσπά η αδερφή του Νικήτα - "«Ε, δε σας σκότωσαν κιόλας» μου είχε πει αστυνομικός για τον δράστη"
