Μητσοτάκης – Ερντογάν: Πρώτη επικοινωνία – Πότε θα συναντηθούν
αγαπημένα σου στη Google
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.
Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ που βασικό θέμα θα είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και η διεύρυνση της Συμμαχίας, θα φανεί εάν ο Ταγίπ Ερντογάν θα άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας.
Ελλάδα και Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς στη γείτονα έχουν έλθει πιο κοντά, κατεβάζοντας του τόνους που είχαν οξυνθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο τα «αγκάθια» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένουν και θα φανεί πώς θα εξελιχθούν καθώς οι δύο χώρες βγαίνουν από εκλογές έχοντας ωστόσο τους ίδιους πρωταγωνιστές.
Στα ελληνοτουρκικά είχε αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην προεκλογική περίοδο τονίζοντας τις κόκκινες γραμμές για την Ελλάδα.
-
15 Ιουλιου 2026, 15:12Από την Ελεύθερνα Ρεθύμνου η 24χρονη Αναστασία που έφυγε τόσο άδικα στον Πειραιά -
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
15 Ιουλιου 2026, 13:44«Έφυγε μια σπουδαία φίλη, μια σπουδαία κυρία» έγραψε ο Γιώργος Κωνσταντίνου αποχαιρετώντας την Μάρω Κοντού -
15 Ιουλιου 2026, 10:30Βαγγέλης-Μπασάρ Μούσσα: Η επιρροή της Τουρκίας στη Συρία είναι εκτεταμένη και μη αναστρέψιμη! (podcast) -
15 Ιουλιου 2026, 13:54Ηράκλειο: Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά στο Μελιδοχώρι – Μήνυμα από το 112, σηκώθηκε και ελικόπτερο (φωτογραφία+ βίντεο) -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast)
