Νέο συμβάν στο Καστελλόριζο: Η Τουρκία «ψάχνεται» για θερμό επεισόδιο
αγαπημένα σου στη Google
Μια σοβαρή τουρκική πρόκληση, στην περιοχή νότια του Καστελλορίζου, αποκάλυψε η ΕΡΤ, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία «ψάχνεται» για θερμό επεισόδιο, το οποίο απετράπη χάρη στην ψυχραιμία των ελληνικών πληρωμάτων.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση, την προηγούμενη εβδομάδα τουρκικό πολεμικό πλοίο σημάδεψε «ηλεκτρονικά» μία ελληνική φρεγάτα με στόχο να την εγκλωβίσει στο ραντάρ του, έχοντας, μάλιστα, στραμμένα τα όπλα προς αυτή.
Το περιστατικό, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας αντέδρασε με μεγάλη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί το «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, τα ελληνικά πληρώματα, ειδικά μετά το επεισόδιο με τη φρεγάτα «Λήμνος», έχουν λάβει σαφείς εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, καθώς η στρατιωτική ηγεσία θεωρεί ότι η Αγκυρα αναζητά ευκαιρία για πρόκληση επεισοδίου με στόχο να κατηγορήσει την Ελλάδα.
Αντι-NAVTEX της Κύπρου
Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει το iefimerida.gr η Δημοκρατία της Κύπρου εξέδωσε σήμερα NAVTEX στην οποία αναφέρεται πως η τουρκική NAVTEX σε σχέση με τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν στην Ανατολική Μεσόγειο δεν εκδόθηκε σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.
Προστίθεται πως ο μόνος εξουσιοδοτημένος σταθμός στην περιοχή αρμοδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.
Επίσης σε NAVTEX που εκδόθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρεται πως οι ρωσικές ναυτικές ασκήσεις θα διεξαχθούν από τις 17 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου σε περιοχή που δεσμεύτηκε με βάση τις ακόλουθες συντεταγμένες:
35-40.00N 035-00.00E
35-40.00N 035-20.00E
34-40.00N 035-36.00E
34-43.00N 034-40.00E
Η περιοχή χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα και γίνεται έντονη σύσταση σε όλα τα σκάφη να μην εισέρχονται στην περιοχή.
-
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Ηράκλειο: Κατεβασμένα ρολά και άδειες βιτρίνες σε κεντρικούς δρόμους - «Μάχη» για την επιβίωση των επιχειρήσεων (Φωτο) -
20 Σεπτεμβριου 2026, 09:24Προς τιμήν του «Fly Manolo» του χάλκινου Ολυμπιονίκη μας Εμμανουήλ Καραλή αλλά και των μεγάλων Ελλήνων επικοντιστών όπως ο Κώστας Φιλιππίδης! -
20 Σεπτεμβριου 2026, 10:40Επιθεώρηση Εργασίας: Με «όπλο» την τεχνολογία ανεβάζει ταχύτητα στους ελέγχους -
19 Σεπτεμβριου 2026, 07:06ΑΑΔΕ: Στο "σφυρί" 56 ακίνητα, κάποια από τα οποία και στην Κρήτη – Το μήνυμα σε όσους δεν μπαίνουν στις 72 δόσεις -
19 Σεπτεμβριου 2026, 10:40Θλίψη στην Ιεράπετρα για τον 9χρονο Μανόλη που πέταξε στους ουρανούς τόσο νωρίς -
20 Σεπτεμβριου 2026, 07:00Φοιτητές από το Χονκ Κονγκ στη Μεσαρά, για χατίρι του ελαιολάδου μιας πρωτοπόρας Ομάδας παραγωγών! (Φωτο)
