Νετανιάχου: Ζητώ την συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού για την άμεση παροχή τροφής στους ομήρους
αγαπημένα σου στη Google
Το Βερολίνο καλεί το Ισραήλ "να συνεχίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας" στην Γάζα και "να μην απαντήσει στον κυνισμό της Χαμάς", παρά την δημοσίευση των σοκαριστικών βίντεο των ισραηλινών ομήρων.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε σοκαρισμένος από τα τρία βίντεο που δείχνουν αποστεωμένους ισραηλινούς ομήρους, ο ένας από τους οποίους έχει και την γερμανική υπηκοότητα.
Τα βίντεο δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από τις οργανώσεις Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ και προκάλεσαν φρίκη στο Ισραήλ.
Για τον Μερτς, αυτές οι εικόνες δείχνουν ότι "η Χαμάς δεν έχει πια ρόλο να παίξει στο μέλλον της Γάζας".
Αλλά "το Ισραήλ δεν θα απαντήσει στον κυνισμό της Χαμάς και πρέπει να συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια", επέμεινε.
Επίμονος σύμμαχος του Ισραήλ υπό το βάρος την ιστορικής της ευθύνης για το Ολοκαύτωμα, η Γερμανία αρχίζει να υιοθετεί όλο και πιο επικριτική στάση τόσο για τον πόλεμο στην Γάζα, όσο και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Οχθη.
Την Παρασκευή, ο γερμανικός στρατός άρχισε τις από αέρος ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, 14 τόνων τροφίμων και ιατρικών προϊόντων κατά τις πρώτες δύο πτήσεις.
Η Γερμανία "συνεχίζει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων", δήλωσε από την πλευρά του στην Bild ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ, που επισκέφθηκε πρόσφατα το Ισραήλ και την Δυτική Οχθη.
Στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε την συνδρομή της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού "για την παροχή τροφής και ιατρικής φροντίδας" στους ισραηλινούς ομήρους που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς και των συμμαχικών της οργανώσεων στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Ο Νετανιάχου μίλησε με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στην περιοχή Ζουλιάν Λαριζόν και ζήτησε την μεσολάβησή του για την παροχή τροφής στους ομήρους μας και την προσφορά ιατρικής φροντίδας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
31 Μαΐου 2026, 11:58Αργία Αγίου Πνεύματος: Τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και φροντιστήρια κλειστά – Ανοιχτά τα περισσότερα καταστήματα - σούπερ μάρκετ -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης
