Ο Λουκασένκο κατηγορεί την Ουκρανία για πυραυλικά χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκατταστάσεις
αγαπημένα σου στη Google
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ισχυρίσθηκε σήμερα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία με σκοπό να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, πριν από τρεις ημέρες.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις αυτές.
«Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.
«Όμως, Θεού θέλοντος, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», συνέχισε
Ο Λευκορώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία αλλά θα πολεμήσει, εάν γίνει εισβολή στο έδαφός της.
Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας και της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες που να πολεμούν σε αυτήν την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Ρωσία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
20 Ιουνιου 2026, 12:39Αισθητός μέχρι το Ηράκλειο ο διπλός ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε ανατολικά της Γαύδου -
20 Ιουνιου 2026, 12:35Πένθος στην Ιερά Μονή Επανωσήφη για την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Σέργιου Τσουκαλά -
20 Ιουνιου 2026, 07:00Γ. Ανδρουλάκης στο newshub.gr: «Τα λαγόψαρα μας έχουν αποτελειώσει» - 198 καταγεγραμμένα περιστατικά σε λουόμενους -
20 Ιουνιου 2026, 19:48Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στον ΒΟΑΚ – Μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία -
20 Ιουνιου 2026, 17:1252ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στο Ηράκλειο: Σήμερα κορυφώνεται η δράση με την Πολιτική ομιλία από την Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ ΚΕ του ΚΚΕ -
21 Ιουνιου 2026, 09:20Θερινές εκπτώσεις 2026: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
