Ο Μακρόν αντιτάσσεται σε ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι είναι αντίθετος σε ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον του Ιράν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανατροπή του καθεστώτος και να προκαλέσει χάος, ζητώντας άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε ότι ο αμερικανός ομόλογός του φέρεται να έχει αλλάξει γνώμη από τότε που συναντήθηκε με τους ηγέτες της G7 στον Καναδά, όταν ο Εμανουέλ Μακρόν είχε εκφράσει την πεποίθησή του πως ο Ντόναλντ Τραμπ πίεζε για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
«Δεν θέλουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», υπογράμμισε ο Μακρόν. «Αλλά το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν η ανάληψη στρατιωτικής δράσης για την ανατροπή του καθεστώτος, αφού τότε θα επικρατούσε χάος», τόνισε.
-
09 Ιουλιου 2025, 11:11Ηράκλειο: Παραλίγο νέο σοβαρό τροχαίο στην λεωφόρο Καλοκαιρινού - Στο παραένα γλίτωσε ο δικυκλιστής (Βίντεο)
-
09 Ιουλιου 2025, 10:44Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
-
09 Ιουλιου 2025, 08:01Kρήτη: Νέο θανατηφόρο τροχαίο - Νεκρή η οδηγός του οχήματος, τραυματίας η συνοδηγός
-
09 Ιουλιου 2025, 15:56Στ. Αρναουτάκης: Έχουν εντοπιστεί χώροι για δομές μεταναστών στην Κρήτη
-
09 Ιουλιου 2025, 19:00ΟΠΕΚΕΠΕ: Μετά τα σκάνδαλα, ξεκίνησε η “κάθαρση”... - Ζήτησαν από αγρότη να επιστρέψει 0,02€
-
09 Ιουλιου 2025, 18:50Σεισμική δόνηση νότια του Ηρακλείου