Οι ΗΠΑ έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
αγαπημένα σου στη Google
Με μια σειρά από στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές, η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) κατάφερε νέα πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Συγκεκριμένα, το διάστημα από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου, οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πέντε επιθέσεις, με αποκορύφωμα την καταστροφή μιας αποθήκης οπλισμού στην οποία χρησιμοποιήθηκαν 50 βλήματα ακριβείας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της CENTCOM, ναύαρχο Μπραντ Κούπερ, η επιχείρηση αυτή αποτελεί σαφή απόδειξη της δέσμευσης των ΗΠΑ να εμποδίσουν την ανασύνταξη των τζιχαντιστών στην περιοχή.
Οι στρατιωτικές αυτές ενέργειες εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αντιποίνων που ξεκίνησαν στα τέλη του 2025, μετά τη φονική ενέδρα στην Παλμύρα (13 Δεκεμβρίου), όπου έχασαν τη ζωή τους δύο Αμερικανοί στρατιώτες και ένας διερμηνέας.
-
31 Ιουλιου 2026, 10:40Προϊσταμένη ΟΦΥΠΕΚΑ: Δεν κάηκε το Φοινικόδασος Πρέβελη αλλά εκτάσεις περιμετρικά του -
30 Ιουλιου 2026, 10:15Πύρινη κόλαση στο νότιο Ρέθυμνο: Οι φλόγες μπήκαν στο φοινικόδασος της Πρέβελης-Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών (Live όλες οι εξελίξεις) -
30 Ιουλιου 2026, 15:30Νέα μεγάλη πυρκαγιά στον Πρέβελη - Εκκενώθηκε το Μοναστήρι -
31 Ιουλιου 2026, 00:54Ρέθυμνο: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στα πύρινα μέτωπα - Υπόνοιες για εμπρησμό -Μικροεστίες στο φοινικόδασος Πρέβελη -
30 Ιουλιου 2026, 23:41Τζακ ποτ στην κλήρωση του Τζόκερ - Μοιράζει 2 εκατομμύρια την Κυριακή -
30 Ιουλιου 2026, 07:15Αβέρωφ Νεοφύτου: Στην Κύπρο κάποιοι από φόβο επιλέγουν την κατοχή από τη λύση! (podcast)
