Ουκρανία-Ρωσία: Ο απολογισμός των ρωσικών πληγμάτων στο Κίεβο αυξήθηκε στους 21 νεκρούς
αγαπημένα σου στη Google
Ο απολογισμός της μαζικής ρωσικής επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη εναντίον του Κιέβου, αυξήθηκε στους 21 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική υπηρεσία άμεσης βοήθειας, αφού νέα πτώματα ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια.
«Συνολικά 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα και 134 τραυματίσθηκαν», ανακοίνωσε μέσω του Telegram η κρατική υπηρεσία άμεσης βοήθειας.
Προσωρινοί απολογισμοί έκαναν χθες, Τρίτη, λόγο για τουλάχιστον 14 νεκρούς.
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε «μία από τις χειρότερες επιθέσεις» της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου από την αρχή της εισβολής το Φεβρουάριο του 2022.
Περισσότερα από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 32 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης αυτής, σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους. Είκοσι επτά εγκαταστάσεις στοχοθετήθηκαν στην πρωτεύουσα, διευκρίνισε ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο.
Παράλληλα άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν σε επίθεση στην Οδησσό και άλλοι δύο σκοτώθηκαν στις περιφέρειες του Σούμι και της Χερσώνας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.
Οι πόλεις της Ουκρανίας δέχονται κάθε νύκτα ρωσικά πλήγματα, ενώ οι συνομιλίες για μια κατάπαυση του πυρός βρίσκονται σε αδιέξοδο.
-
29 Μαΐου 2026, 22:12Χανιά: Βαρύ πένθος για τον ξαφνικό χαμό του Μανόλη Βαρουξάκη -
30 Μαΐου 2026, 09:30Πένθος για την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη-Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Μαρίκα -
30 Μαΐου 2026, 08:40Αποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα στη Μεσσαρά με θύμα τον πρόεδρο της κοινότητας Απεσωκαρίου-"Κλίμα «τρομοκρατίας" -
30 Μαΐου 2026, 07:15Γιάννης Πρεκατσουνάκης: Η Μάχη του Ηρακλείου 20-29 Μαΐου 1941 (podcast) -
31 Μαΐου 2026, 07:10Η μάχη του Ηρακλείου (20-29 Μαΐου 1941): Η πιο άγνωστη σελίδα της Μάχης της Κρήτης -
30 Μαΐου 2026, 21:10Κρήτη: Το γύρο της Ελλάδας κάνει η προσπέραση του... θανάτου στο ΒΟΑΚ (Βίντεο)
