Παρουσία Μητσοτάκη, Ζελένσκι και Γκίλφοϊλ υπεγράφη η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας – Ουκρανίας
Υπεγράφη η δήλωση προθέσεων μεταξύ της ΔΕΠΑ Εμπορίας και της Naftogaz για την προμήθεια αμερικανικού LNG στην Ουκρανία.
Οι κρίσιμες ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας διασφαλίζουν σταθερές ροές φυσικού αερίου κατά μήκος του Κάθετου Διαδρόμου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.
Η υπογραφή έγινε παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και της πρέσβεως των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκιλφόιλ.
Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Ζελένσκι στην Αθήνα μετά το 2023. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε ο Κάθετος Διάδρομος μεταφοράς LNG και η νέα ενεργειακή συμφωνία Κιέβου–Αθήνας, που αναμένεται να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας ενόψει του δύσκολου χειμώνα.
Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα, στο προεδρικό Μέγαρο.
-
19 Νοεμβριου 2025, 09:05Θάνατος του Χαρίλαου Πλατανάκη: Πένθος στο ΕΚΠΑ – Στην Κρήτη η τελευταία του κατοικία -
19 Νοεμβριου 2025, 11:29Χαμός με Λαζαρίδη και Τζεδάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να τα πείτε στην Ομάδα Αλήθειας» – «Είσαι κολλητός του Ανδρουλάκη» (live) -
19 Νοεμβριου 2025, 09:41Black Friday 2025: Πλησιάζει η ημερομηνία της «Μαύρης Παρασκευής» - Πότε είναι φέτος -
18 Νοεμβριου 2025, 22:06Τρομάζει η εικόνα με την αποτύπωση της λειψυδρίας στην Κρήτη (Φωτο) -
19 Νοεμβριου 2025, 11:00Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης! -
20 Νοεμβριου 2025, 07:00Πρίαμος Ιερωνυμάκης: «Τα μεγαλύτερα θύματα είναι αυτοί που παρήγαγαν και οι πιο ωφελημένοι όσοι ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»
