“Πλιάτσικο” σε σπίτια ομογενών στην Αλβανία: “Κυνηγούν” και την οικογένεια του Κατσίφα
αγαπημένα σου στη Google
Αναστάτωση επικρατεί στους Έλληνες μειονοτικούς της Αλβανίας, λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων ληστρικών συμμοριών σε ακατοίκητα σπίτια σε ομογενειακά χωριά, χωρίς όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες, οι αρχές να δείχνουν ζήλο προς υπεράσπιση των περιουσιών των κατοίκων.
Πηγή: HellasJournal
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο τις δυο τελευταίες νύχτες στο χωριό Κρανία του δήμου Φοινικαίων, μέλη συμμοριών εισέβαλαν με αυτοκίνητα σε πέντε σπίτια απ’ όπου αφαίρεσαν ό,τι βρήκαν σε αυτά και αφού τα φόρτωσαν στα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν.
Σύμφωνα με το κοινοτάρχη του χωριού Ηρακλή Κίτσιο, ούτε η κρατική, ούτε η δημοτική αστυνομία, παρά τις αλλεπάλληλες ενημερώσεις και διαμαρτυρίες του χωριού επέδειξαν ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού αυτού, αλλά και άλλων στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές, πέρα από το «πλιάτσικο» στα σπίτια απώτερος στόχος των επιδρομών αυτών είναι ο εκφοβισμός των ομογενών για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Εν τω μεταξύ στον δήμο Δρόπολης, στόχος της αλβανικής δικαιοσύνης έγινε και η οικογένεια του αδικοχαμένου Κωνσταντίνου Κατσίφα, στο Βουλιαράτι, η οποία καλείται να δικαστεί στο πρωτοδικείο Αργυροκάστρου με την κατηγορία παράνομης οικοδομικής εργασίας. Η δίωξη αφορά το προσκυνητάρι που η οικογένεια θέλησε να τοποθετήσει στο βουνό, στο σημείο όπου ο γιός της σκοτώθηκε από τις αλβανικές επίλεκτες δυνάμεις, στις 28 Οκτωβρίου 2018.
-
17 Ιουλιου 2026, 16:40Περιφέρεια Κρήτης: Έκκληση στους ελαιοπαραγωγούς για τον δάκο -
18 Ιουλιου 2026, 10:10Κρήτη: Για πρώτη φορά στα Ανώγεια διεθνή ερευνητικά δημιουργικά εργαστήρια -
17 Ιουλιου 2026, 13:50Ηράκλειο: Νέα σοβαρή βλάβη έχει προκαλέσει διακοπή ρεύματος σε μια ολόκληρη περιοχή! -
17 Ιουλιου 2026, 23:59Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Ποια ημέρα θα δούμε το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού -
18 Ιουλιου 2026, 07:17Ζαχαρίας Μίχας: Πόσο πιθανό είναι να πουληθούν οι S-400 της Τουρκίας; (podcast) -
18 Ιουλιου 2026, 08:13Μεγάλη πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής-Ήχησε το 112
