Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Ζελένσκι

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε την πρότασή του να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.
Ο Ερντογάν εξέφρασε, επίσης, τα συλλυπητήριά του για όσους έχασαν τη ζωή τους στη συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία την Τετάρτη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.
Σημειώνεται ότι και πριν από δύο βδομάδες ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνομιλία που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν με αντικείμενο συζήτησης τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, είχε επικοινωνήσει και με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Άγκυρας, οι πρόεδροι Τουρκίας και Ουκρανίας είχαν συζητήσει για τη δημιουργία ασφαλούς ζωνής γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την πρόθεση της Τουρκίας να παίξει τον ρόλο διαπραγματευτή για την εγκαθίδρυση διαρκούς ειρήνης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Επιπλέον, είχαν μιλήσει για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ενεργειακή υποστήριξη της Τουρκίας προς την Ουκρανία και τις εξελίξεις στον διάδρομο σιτηρών.
-
07 Φεβρουαριου 2023, 19:03Κρήτη: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά - Τι γίνεται στο Ηράκλειο
-
07 Φεβρουαριου 2023, 07:10Μεσαρά: Ράβδισμα σε λίγα δευτερόλεπτα, με το πάτημα ενός κουμπιού (φωτο+βίντεο)
-
06 Φεβρουαριου 2023, 16:24Κρήτη: Κλειστά σχολεία και την Τρίτη σε αρκετούς δήμους λόγω της κακοκαιρίας
-
06 Φεβρουαριου 2023, 16:09Ρόδος: Ξενοδόχοι και εργαζόμενοι ενώνουν δυνάμεις για την κάλυψη των θέσεων εργασίας
-
06 Φεβρουαριου 2023, 21:05Δήμος Ηρακλείου: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν την Τρίτη κλειστά τα σχολεία- Τι θα γίνει στην υπόλοιπη Κρήτη
-
07 Φεβρουαριου 2023, 07:06Ηράκλειο: "Κόλλησαν" οι διαπραγματεύσεις ξενοδόχων και εργαζομένων- Ποια είναι τα σημεία τριβής