Στη Σμύρνη την Πέμπτη οι Ερντογάν-Μπαχτσελί για την στρατιωτική άσκηση «EFES 2022»

Την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «EFES 2022» θα παρακολουθήσουν την Πέμπτη στην Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και ο κυβερνητικός εταίρος πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
Θεωρείται βέβαιο πως ο Τούρκος πρόεδρος θα αξιοποιήσει επικοινωνιακά την παρουσία του στην άσκηση, προκειμένου να επιτεθεί εκ νέου κατά της Ελλάδας έχοντας το νου στις προεδρικές εκλογές του 2023 στη χώρα του.
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των τουρκικών Ε.Δ., που συνεχίζεται στην περιοχή Σεφεριχισάρ της Σμύρνης με τη συμμετοχή 37 χωρών. Η πρώτη φάση της άσκησης, ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Ιουνίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, στην άσκηση συμμετέχουν στρατιωτικά πληρώματα και προσωπικό από 37 χώρες, όπως η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία- Ερζεγοβίνη, η Γαλλία, η Ιταλία, η Βόρεια Μακεδονία, το Καζακστάν και φυσικά οι ΗΠΑ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν για πρώτη φορά μετά το 2016, με το αποβατικό USS Arlington και την 22η Μονάδα Πεζοναυτών.
Στο πρώτο μέρος της άσκησης, πραγματοποιήθηκε άσκηση πάνω στο διπλό σενάριο… απόβασης σε νησί και διάσωσης πληρώματος υποβρυχίου, που χτυπήθηκε από εχθρική τορπίλη.
-
28 Ιουνιου 2022, 08:09Στο χειρουργείο ανήμερα των γενεθλίων της η Αντιγόνη - Το «δυνατό» μήνυμα της
-
29 Ιουνιου 2022, 11:02ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κορυφαίος εξαγωγέας που απορροφά μεγάλο μέρος της παραγωγής, δε θα παραλάβει φέτος σταφύλια!
-
29 Ιουνιου 2022, 15:20ΥΠΑΑΤ: Το «πακέτο» των 705 εκ. ευρώ θα κατανεμηθεί διαφορετικά - Η πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι συνδεδμένες
-
28 Ιουνιου 2022, 11:33Ελικόπτερο προσγειώθηκε ξαφνικά στη Χρυσή Ακτή Χανίων αποβιβάζοντας 4 άτομα-Έρευνα για το συμβάν
-
27 Ιουνιου 2022, 19:41Θεσσαλονίκη: Μητέρα και γιος οι δύο νεκροί – «Έβαλαν χειροπέδες και αυτοκτόνησαν»
-
28 Ιουνιου 2022, 09:16Τροχαίο με 4 τραυματίες στον επαρχιακό δρόμο Αρκαλοχώρι-Θραψανό