Στην Κίνα σπεύδει ο Πούτιν μετά τον Τραμπ - Επίσημη επίσκεψη στις 19 και 20 Μαΐου
αγαπημένα σου στη Google
Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει στις 19 και 20 Μαΐου ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από πρόσκληση που έλαβε από τον Σι Τζινπίνγκ.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου συμπίπτει με την 25η επέτειο της Συνθήκης Καλής Γειτονίας και Φιλικής Συνεργασίας, η οποία αποτελεί και την βάση για τις διακρατικές σχέσεις.
Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ηγετών θα βρεθούν διμερή ζητήματα, τρόπους ενίσχυσης της εταιρικής σχέσης και της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας, και θα ανταλλάξουν απόψεις για βασικά διεθνή και περιφερειακά ζητήματα.
Θα παραστούν επίσης στην τελετή έναρξης των Ετών Εκπαίδευσης Ρωσίας-Κίνας (2026-2027). Μετά τις συνομιλίες, οι ηγέτες θα υπογράψουν κοινή δήλωση μαζί με μια σειρά διμερών διακυβερνητικών, διατμηματικών και άλλων συμφωνιών.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει επίσης συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Κρατικού Συμβουλίου της ΛΔΚ, Λι Τσιάνγκ, για να συζητηθούν οι προοπτικές εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας.
Η επίσκεψη αυτή, παρόλο που συμπίπτει με την 25η επέτειο μεταξύ των δύο χωρών, έρχεται σε μία ιδιαίτερα κομβική στιγμή λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ιστορική επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα.
-
05 Σεπτεμβριου 2026, 21:25Ηράκλειο: Οι τουρκικές σημαίες αναστάτωσαν την 25ης Αυγούστου -
06 Σεπτεμβριου 2026, 19:15Μαγειρική σόδα: Ένα «spa» για το πλυντήριο, πώς να τη χρησιμοποιείτε σωστά -
05 Σεπτεμβριου 2026, 16:30Αποκόρωνας: Εκπαιδευτικός μένει με την 4χρονη κόρη της σε αντίσκηνο γιατί δεν βρίσκει σπίτι -
05 Σεπτεμβριου 2026, 23:00Μίλτος Τεντόγλου: Το ποσό που πήρε για τη δεύτερη θέση στο Diamond League -
06 Σεπτεμβριου 2026, 09:44Τουρκία: Ιδιωτικοποιούνται για 30 χρόνια δύο γέφυρες του Βοσπόρου και σημαντικοί αυτοκινητόδρομοι -
06 Σεπτεμβριου 2026, 13:25ΒΟΑΚ: Κλειστός από Δευτέρα 7/09 μέχρι Σάββατο 12/09 για τα έργα στο τμήμα Άγιος Νικόλαος-Νεάπολη
