Συρία: Ο Τζολάνι μιλά για νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στο κράτος και τους πιστούς όλων των θρησκειών
αγαπημένα σου στη Google
Είναι απαραίτητο να υπάρξει νέο κοινωνικό «συμβόλαιο» ανάμεσα στο κράτος και στους πιστούς όλων των θρησκειών στη Συρία, χώρα με διάφορες εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, το οποίο θα εγγυάται «κοινωνική δικαιοσύνη»,
Αυτό δήλωσε ο ηγέτης της συμμαχίας ισλαμιστικών ένοπλων οργανώσεων που κατέλαβε την εξουσία στη Συρία νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ανατρέποντας τον πρώην πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Η Συρία πρέπει να παραμείνει ενωμένη και χρειάζεται να συναφθεί νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στο κράτος και το σύνολο των θρησκειών που θα εγγυάται κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο Αμπού Μοχάμαντ αλ Τζολάνι, που πλέον χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, Άχμαντ αλ Σάρα, συναντώμενος με ομάδα αντιπροσώπων της κοινότητας των Δρούζων, ανέφερε μέσω Telegram η συμμαχία του με κυρίαρχη τη Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ), τον συριακό άλλοτε βραχίονα της Αλ Κάιντα, που διαβεβαιώνει πως έχει διακόψει εδώ και χρόνια κάθε σχέση με την τελευταία.
-
29 Ιουλιου 2026, 22:25Φωτιά στη Σητεία: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες - Ήχησε το 112 για εκκενώσεις -
30 Ιουλιου 2026, 15:30Νέα μεγάλη πυρκαγιά στον Πρέβελη - Εκκενώθηκε το Μοναστήρι -
30 Ιουλιου 2026, 10:15Πύρινη κόλαση στο νότιο Ρέθυμνο: Οι φλόγες μπήκαν στο φοινικόδασος της Πρέβελης-Τιτάνια μάχη των Πυροσβεστών (Live όλες οι εξελίξεις) -
29 Ιουλιου 2026, 12:50Εξάρθρωση συμμορίας σε Αλάγνι και Χαράκι: Συνελήφθησαν τα μέλη της αλλά ο φόβος παραμένει -
29 Ιουλιου 2026, 07:06Τελευταίο αντίο στο Δημήτρη που "έσβησε" στην άσφαλτο: Σήμερα η κηδεία του 27χρονου -
30 Ιουλιου 2026, 07:15Αβέρωφ Νεοφύτου: Στην Κύπρο κάποιοι από φόβο επιλέγουν την κατοχή από τη λύση! (podcast)
