Το Ιράν αποκαλεί τον Τραμπ "εγκληματία και δολοφόνο" μετά την απειλή για νέες επιθέσεις
αγαπημένα σου στη Google
Ο Ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών, Καζέμ Γκαριμπαμπαντί, χαρακτήρισε την Τετάρτη τον Αμερικανό ορόεδρο Ντόναλντ Τραμπ "εγκληματία και δολοφόνο", απαντώντας στις απειλές του τελευταίου για νέα πλήγματα κατά του Ιράν, όπως μεταδίδει το CNN.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι το μνημόνιο κατανόησης των ΗΠΑ με την Τεχεράνη "τελείωσε" και απείλησε με έναν νέο γύρο επιθέσεων. "Τους πλήξαμε πολύ σκληρά χθες το βράδυ, και πολύ πιθανόν να τους πλήξουμε ξανά σκληρά απόψε", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας, ο Γκαριμπαμπαντί δήλωσε ότι οι δηλώσεις του Τραμπ "δεν αποτελούν δείγμα ισχύος, αλλά παραδοχή της αποτυχίας μιας πολιτικής που βασίστηκε επί χρόνια στη βία, τις κυρώσεις και τις απειλές, και η οποία τελικά απέτυχε να γονατίσει το ιρανικό έθνος".
"Στον εγκληματία και δολοφόνο Τραμπ πρέπει, προφανώς, να μιλήσει κανείς στη γλώσσα που καταλαβαίνει, και αυτή είναι η γλώσσα της βίας", έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.
Από την πλευρά του, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αραγτσί, χωρίς να αναφερθεί απευθείας στα σχόλια του Τραμπ, δήλωσε ότι το να απευθύνεται κανείς στο Ιράν με "υποτιμητική γλώσσα δεν μειώνει το μεγαλείο του". Πρόσθεσε δε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει σε κάθε "χυδαιότητα" με "πράξεις", χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι μορφή θα λάβουν αυτές οι ενέργειες.
Παράλληλα, ο Εσμαήλ Μπαγκαέι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ότι οι ΗΠΑ έχουν "ουσιαστικά παραβιάσει" το μνημόνιο λόγω των "μονομερών ενεργειών τους, καθώς και των στρατιωτικών επιθέσεών τους κατά του Ιράν".
"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα συνεχίσει να προασπίζεται τα εθνικά της συμφέροντα και να ασκεί την κυριαρχία της με αποφασιστικότητα", κατέληξε ο Μπαγκαέι.
-
07 Ιουλιου 2026, 10:00Γεωργιάδης: Καταγγέλλω τον Τσίπρα ότι πήρε λεφτά για να ψηφίσει τους Ποινικούς Κώδικες -
07 Ιουλιου 2026, 22:33Ηράκλειο: Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση ανηλίκου στον Καρτερό -
07 Ιουλιου 2026, 16:38Στο Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα ο Τραμπ -«Θα το σκεφτούμε» είπε για τα F-35, «η Τουρκία ήταν πιο πιστή σε εμάς από άλλες χώρες» -
07 Ιουλιου 2026, 07:15Κώστας Αλεξάκης: Η σύνοδος της Άγκυρας, οι αλλαγές στο ΝΑΤΟ και η Τουρκία! (podcast) -
07 Ιουλιου 2026, 22:20Δημοτικά τέλη: Τι αλλάζει στην πληρωμή τους και γιατί οι λογαριασμοί ρεύματος θα εμφανίζουν μικρότερα ποσά -
08 Ιουλιου 2026, 09:44Σύνοδος ΝΑΤΟ: Με οθωμανικό εμβατήριο υποδέχθηκε τον Μητσοτάκη ο Ερντογάν
