Γεωπολιτική
Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα, λέει ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας

Το Ισραήλ θα σταματήσει να τροφοδοτεί με ηλεκτρικό τη λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα (9/3) ο υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν, μια εβδομάδα μετά τη διακοπή της ανθρωπιστικής βοήθειας σ’ αυτό το παλαιστινιακό έδαφος για να ασκηθεί πίεση στη Χαμάς.
«Υπογράφω τη διαταγή να σταματήσει αμέσως η παροχή ηλεκτρικού στη λωρίδα της Γάζας», δηλώνει σ’ ένα σύντομο βίντεο. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να φέρουμε πίσω όλους τους ομήρους και για να εξασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα είναι πλέον στη Γάζα την ημέρα μετά» τον πόλεμο, πρόσθεσε ενώ το Ισραήλ και το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα αλληλοκατηγορούνται ότι παραβιάζουν τη συμφωνία εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου.
Κάντε μας follow:
-
19 Μαρτιου 2025, 12:10Ηράκλειο: Θλίψη για τον πρόωρο θάνατο του 48χρονου Γιώργου
-
19 Μαρτιου 2025, 15:10Τραγωδία στο Γεροπόταμο: Έφτασε η ώρα των απολογιών για πρώην δήμαρχο και αντιδήμαρχο Φαιστού
-
18 Μαρτιου 2025, 13:56Γρηγόρης Πασπάτης: Εξελέγη καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Ένας μαχητής της Ιατρικής κατακτά την κορυφή
-
19 Μαρτιου 2025, 10:16Βολές στο κέντρο... της Τετάρτης!
-
18 Μαρτιου 2025, 15:38Aυτός είναι ο αρχηγός των «τσιγαράδων» - Οι εντολές από Ντουμπάι και η Κρήτη
-
19 Μαρτιου 2025, 14:25Φρέσκο χιόνι έπεσε στα ορεινά των Ανωγείων και στο Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων (Φωτο και Βίντεο)