Το μήνυμα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο Ισραήλ
Πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που δεν κατονομάζονται, φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» στους συνομιλητές τους σχετικά με τις αναφορές στον διεθνή Τύπο ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει σοβαρές συνέπειες, δήλωσαν οι ίδιες τουρκικές πηγές.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις από οποιαδήποτε υπηρεσία δεν θα γίνουν ανεκτές».
Η αμερικανική Wall Street Journal έγραψε ότι το Ισραήλ καταστρώνει σχέδια για να εξοντώσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστινιακών Εδαφών.
Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Shin Bet, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, σε ηχογραφημένη δήλωση του που μεταδόθηκε, την Κυριακή, από το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».
«Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε», προσέθεσε ο Μπαρ.
«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχο μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις, αναφερόμενος στην πολυετή ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για την επίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, όπου σκοτώθηκαν 11 Ισραηλινοί.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
19 Μαΐου 2026, 19:10Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας έπαυσε από τα καθήκοντα του τον Πρωτοσύγκελο Ν. Εικοσιδέκα-Αλλαγή και στη θέση του Γ. Αρχιερατικού Επιτρόπου -
18 Μαΐου 2026, 11:12Βολές στο κέντρο... της Δευτέρας! -
18 Μαΐου 2026, 12:00Ο Νίκος Χαρδαλιάς ετοιμάζεται να βρει την «Ιθάκη» του; Συζητήσεις για να στρατευθεί με τον Αλέξη Τσίπρα -
19 Μαΐου 2026, 09:41Κρήτη: Το Λασίθι «έσφαζε» με το... βαμβάκι - Το όργιο με τις επιδοτήσεις και οι υπόνοιες για τους εμπλεκόμενους -
18 Μαΐου 2026, 10:50Λάζαρος Καμπουρίδης: Η Τουρκία «τρέμει» τα ισραηλινά πυραυλικά συστήματα στα ελληνικά νησιά! (podcast) -
19 Μαΐου 2026, 14:45Προσαρμογή των Αστερουσίων στην Κλιματική Αλλαγή με δενδροφυτεύσεις-Σύμφωνο συνεργασίας Περιφέρειας Κρήτης και Δήμων
