Το Βέλγιο δεν αναμένεται να στείλει F-16 στην Ουκρανία

Το Βέλγιο δεν αναμένεται να στείλει F -16 Ουκρανία ανέφερε η Υπουργός Άμυνας της χώρας Λουντιβίν Ντεντονέρ.
«Τα αεροσκάφη μας F -16 είναι πλήρως επιχειρησιακά, είτε πρόκειται να παρέχουν αεροπορική κάλυψη της δικής μας επικράτειας και της Μπενελούξ, είτε στο πλαίσιο της συλλογικής άμυνας και συνεπώς της αεροπορικής ασφάλειας των Βαλτικών Κρατών. Και όσον αφορά τα αεροπλάνα που θα τα αντικαταστήσουν αυτά, τα περίφημα F-35, δεν θα φτάσουν πριν από το 2025» εξήγησε σε συνέντευξή της στη γαλλόφωνη δημόσια ραδιοτηλεόραση του Βελγίου rtbf, η Υπουργός Άμυνας του Βελγίου.
«Δεν είχαμε ρητό αίτημα από τον Πρόεδρο Ζελένσκι να παράσχουμε μαχητικά αεροσκάφη», προσέθεσε η κ. Ντεντονέρ.
Ωστόσο, επισήμανε ότι αυτό πρέπει να το δει κανείς σε ευρύτερο πλαίσιο, δηλαδή όπως σημείωσε «όταν συμμετέχουμε στο να επιτρέψουμε στους Ουκρανούς να αμυνθούν, είναι πάντα κάτι που συμπληρώνει αυτό που κάνουν οι εταίροι και οι σύμμαχοι».
-
23 Μαρτιου 2023, 10:30«Θερμό» επεισόδιο στη Μεσαρά: Διαπληκτίστηκε με την αδερφή του και παρενέβη η Αστυνομία
-
23 Μαρτιου 2023, 19:51Άνδρας που «πέθανε για λίγα λεπτά» ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για τον θάνατο
-
23 Μαρτιου 2023, 11:44Σοκ στη Μεσαρά: Ξεψύχησε στην κεντρική πλατεία των Μοιρών- Θρήνος για τον άτυχο Στέλιο
-
23 Μαρτιου 2023, 07:48Βολές στο κέντρο... της Πέμπτης
-
23 Μαρτιου 2023, 07:10Θέμα newshub.gr: Τα χρέη σε ΙΚΑ, Εφορία, οι οφειλές στους αμπελουργούς και στη μισθοδοσία εργαζομένων «βουλιάζουν» την ΕΑΣΗ
-
23 Μαρτιου 2023, 09:41Θέμα newshub.gr: Έτοιμοι οι υποψήφιοι να καταθέσουν εξώδικο για τα «παράτραγουδα» στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ