Τραμπ προς τους συμμάχους του: Πηγαίνετε να πάρετε το πετρέλαιό σας – Νέα εντολή εκκένωσης για περιοχές στη Βηρυτό
αγαπημένα σου στη Google
Πληθαίνουν τα σενάρια για χερσαία επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράν, με τον Τραμπ να επιμένει να παρουσιάζει με θετικό τρόπο τις έμμεσες διαπραγματεύσεις, απειλώντας ταυτόχρονα να ανατινάξει ιρανικές ενεργειακές υποδομές και μονάδες αφαλάτωσης, αν δεν υπάρξει συμφωνία.
Ο Νετανιάχου δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ορίσει χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πολέμου, ενώ οι IDF συνεχίζουν το σφυροκόπημα του Ιράν και του Λιβάνου όπου – επιπλέον – είναι σε εξέλιξη η χερσαία ισραηλινή επιχείρηση.
Ιράν και Χεζμπολάχ συνεχίζουν τις επιθέσεις στο Ισραήλ. Ιρανικά πλήγματα και σε χώρες του Κόλπου, όπου μεταξύ άλλων, προκλήθηκε φωτιά σε κουβεϊτιανό δεξαμενόπλοιο στο λιμάνι του Ντουμπάι.
Τραμπ προς Βρετανία και άλλες συμμαχικές χώρες: Πηγαίνετε να πάρετε το πετρέλαιό σας
Σε νέα ανάρτηση με μήνυμα προς τη Βρετανία και άλλες χώρες προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.
«Όλες αυτές οι χώρες που δεν μπορείτε να προμηθευτείτε καύσιμα αεροσκαφών εξαιτίας των Στενών του Ορμούζ, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο αρνήθηκε να συμμετάσχει στον αποκεφαλισμό (σ.σ. της ηγεσίας) του Ιράν, έχω μια πρόταση για εσάς: Πρώτον, αγοράστε από τις ΗΠΑ, έχουμε άφθονα, και δεύτερον, βρείτε το θάρρος που σας λείπει, πηγαίνετε στα Στενά και απλά ΠΑΡΤΕ ΤΑ».
Ο Τραμπ προσθέτει: «Θα πρέπει να αρχίσετε να μαθαίνετε πώς να πολεμάτε μόνοι σας, οι ΗΠΑ δεν θα είναι πια εκεί για να σας βοηθήσουν, ακριβώς όπως εσείς δεν ήσασταν εκεί για εμάς.
Το Ιράν έχει, ουσιαστικά, συντριβεί. Το δύσκολο μέρος έχει τελειώσει. Πηγαίνετε να πάρετε το δικό σας πετρέλαιο!».
Κατζ: Το Ισραήλ επιδιώκει τον έλεγχο του νότιου Λιβάνου μέχρι τον ποταμό Λιτάνι
Το Ισραήλ σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στο εσωτερικό του νότιου Λιβάνου και να διατηρήσει τον έλεγχο ολόκληρης της περιοχής μέχρι τον ποταμό Λιτάνι, σύμφωνα με δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Ισραήλ Κατζ.
Πρόσθεσε ότι οι 600.000 κάτοικοι του νότιου Λιβάνου που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους δεν θα μπορούν να επιστρέψουν έως ότου διασφαλιστεί η ασφάλεια του βόρειου Ισραήλ. Όλα τα σπίτια κοντά στα σύνορα θα καταστραφούν, πρόσθεσε.
Το Ισραήλ έχει βομβαρδίσει το νότιο Λίβανο τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων σε γέφυρες πάνω από τον ποταμό Λιτάνι, σε μια επιχείρηση που ο Πρόεδρος του Λιβάνου, Τζόζεφ Αούν, χαρακτήρισε ως «προοίμιο χερσαίας εισβολής».
Νέα εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ για περιοχές στη νότια Βηρυτό
Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF, Αβιχάι Αντράε δημοσιοποίησε στο Χ εντολή εκκένωσης του Ισραήλ για περιοχές στη νότια Βηρυτό, με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει αδιάκοπα τις επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
-
09 Σεπτεμβριου 2026, 17:50ΣΟΚ: Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή - Eξέπνευσε στο νοσοκομείο «Ελπίς» -
09 Σεπτεμβριου 2026, 23:25Αρνείται κάθε σχέση με το θάνατο Μαζωνάκη, ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ιατρείου- Καταθέτει η γυναικολόγος σύζυγός του -
09 Σεπτεμβριου 2026, 14:04Κρήτη: Εξαντλημένος γύπας εντοπίστηκε από κατοίκους - Ενημερώθηκαν οι Υπηρεσίες για την παραλαβή του -
10 Σεπτεμβριου 2026, 12:00Στέλιος Βοργιάς: Η Κρήτη έχει πληρώσει με αίμα τις παραβάσεις στους κανόνες για την ανήλικη εργασία! (podcast) -
10 Σεπτεμβριου 2026, 09:00Ηράκλειο: Κοιτούσε στο κινητό τηλέφωνο του ενώ περπατούσε στον Κούλε και έπεσε στη θάλασσα! -
10 Σεπτεμβριου 2026, 10:52O διευθυντής της ΩΡΛ κλινικής του ΠΑΓΝΗ για το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη - Τι αναφέρει για τις θεραπείες
