Βρετανία: Η Ρωσία στρατολογεί 30.000 άνδρες κάθε μήνα
αγαπημένα σου στη Google
Την εκτίμηση ότι ο στρατός της Ρωσίας «πιθανόν» να στρατολογεί κατά προσέγγιση 30000 άνδρες τον μήνα για να συντηρεί τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία από το 2022, κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού της Μεγάλης Βρετανίας.
«Η Ρωσία διατηρεί μεγάλο ποσοτικό πλεονέκτημα στον πόλεμο, υπερτερώντας της Ουκρανίας ως προς τα πυρομαχικά και τον εξοπλισμό», αναγνώρισε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο X.
Η Μόσχα «πιθανόν στρατολογεί κατά προσέγγιση 30.000 νεοσύλλεκτους τον μήνα και πιθανότατα μπορεί να συνεχίσει να αντεπεξέρχεται στις απώλειες και να εξακολουθεί τις επιθέσεις για να φθείρει τις ουκρανικές δυνάμεις».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιθέσεις μετά την πρόσφατη κατάληψη της πόλης-οχυρού Αβντιίβκα και έχουν καταγράψει «σταδιακή προέλαση» προς δυσμάς. «Στα τέλη Μαρτίου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πήραν τον έλεγχο δυο χωριών, των Τονένκε και Ορλίβκα, και συνεχίζουν να διεκδικούν και άλλα» στην περιοχή.
Εξαπολύουν επίσης συνεχώς επιθέσεις σε διάφορα άλλα σημεία του μετώπου αλλά σημείωσαν «ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες», πάντα σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
Δυτικοί αναλυτές αποδίδουν εν μέρει τη ρωσική προέλαση στις ελλείψεις πυρομαχικών και εμπειροπόλεμου προσωπικού που αντιμετωπίζει τελευταία το Κίεβο.
-
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
17 Ιουλιου 2026, 09:10Χιλιάδες πιστοί τιμούν και φέτος τη χάρη της Αγίας Μαρίνας στο μεγαλύτερο πανηγύρι της στην Κρήτη, στην Βόνη -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast) -
17 Ιουλιου 2026, 13:50Ηράκλειο: Νέα σοβαρή βλάβη έχει προκαλέσει διακοπή ρεύματος σε μια ολόκληρη περιοχή! -
16 Ιουλιου 2026, 10:45Κωνσταντίνος Χολέβας: Η διαχρονική συνεχεία του ελληνισμού, ως ιστορικό και πολιτιστικό φαινόμενο! (podcast) -
16 Ιουλιου 2026, 08:30Μάρω Κοντού-Τα τελευταία λόγια για τις φίλες της: «Λυπάμαι που αυτό το καλοκαίρι δεν θα πάμε στα Καμένα Βούρλα»
