«Η Θεικη εξισωση»
αγαπημένα σου στη Google
• Άραγε πως προέκυψε η Μεγάλη Έκρηξη και τι υπήρχε πριν από αυτήν;
• Τι θα μπορούσε να υπάρχει στην άλλη άκρη μιας μαύρης τρύπας;
• Είναι εφικτό το ταξίδι στο χρόνο;
• Υπάρχουν σκουληκότρυπες που οδηγούν σε άλλα σύμπαντα;
• Υπάρχουν ανώτερες διαστάσεις;
• Υπάρχει ένα πολυσύμπαν που αποτελείται από παράλληλα σύμπαντα;
Πως θα σας ακούγονταν τα παραπάνω, αν εκείνα είχαν ειπωθεί, μέσα σε μία καθαρά επιστημονική συζήτηση;
Μάλλον θα υποθέτατε ότι οι συνομιλητές έχουν μια μεταφυσική ή παραφυσική συζήτηση, κινούμενοι στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας, ή έστω να σκεφτόσαστε ότι φιλοσοφούν σωστά;

Η πραγματικότητα είναι όμως ότι τα άνωθεν ερωτήματα αφορούν πλέον καθαρά επιστημονικές συζητήσεις και όπως έχει πει ήδη πολλές φορές σε ομιλίες του ο δικός μας επιστήμονας κ. Δανέζης, η φυσική πλέον φιλοσοφεί και θεολογεί!
Κάπως έτσι στο νέο του best seller ο διάσημος θεωρητικός φυσικός Michio Kaku με τίτλο «Η Θεϊκή Εξίσωση» (“The God Equation-The Quest for a Theory of Everything”) το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΤΡΑΥΛΟΣ, μας ταξιδεύει από τον Νεύτωνα και τις εξισώσεις του Μάξγουελ, στον Αϊνστάιν και την απαρχή της δημιουργίας της κβαντομηχανικής και στην μετέπειτα επιστημονική «ανάγκη» της δημιουργίας μιας συνοπτικής και «απλής» εξίσωσης, που θα περιγράφει ολόκληρο το σύμπαν, από το μικρόκοσμο τον κβάντα, μέχρι τα μεγάλα αστρικά σώματα!
Φυσικά η εκλαϊκευμένη μορφή του βιβλίου, απλώς καθοδηγεί και αναφέρει εν τάχει όλα τα βήματα, που χρειάστηκε η επιστήμη ώστε να φτάσει να θέλει να ενοποιήσει σε μία μαθηματική εξίσωση όλα θεμελιώδη φαινόμενα (Θεϊκή Εξίσωση), παρόλ’ αυτά θεωρώ το νέο βιβλίο του Michio Kaku ένα από τα καλύτερα του είδους και το προτείνω ανεπιφύλακτα, είτε έχετε μυηθεί στο θέμα αυτό παλαιότερα, είτε είστε φυσικός και θέλετε να διαβάσετε ίσως κάτι το νεότερο και πιο απλά δοσμένο, είτε δεν έχετε καμία σχέση με την φυσική ή με την παρούσα θεματολογία και θέλετε να καταλάβετε με πολύ απλά και συνοπτικά λόγια, το τι συμβαίνει σε αυτό το σύμπαν που ζείτε, ή ακόμη και σε άλλα…!
Μία πολύ καλή επιλογή ώστε να περάσετε τα βροχερά και κρύα Σαββατοκύριακα σας!
-
16 Ιουλιου 2026, 09:30Η ανάπτυξη της "αρπαχτής" γύρω από το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου-Κανένας σχεδιασμός -
17 Ιουλιου 2026, 09:10Χιλιάδες πιστοί τιμούν και φέτος τη χάρη της Αγίας Μαρίνας στο μεγαλύτερο πανηγύρι της στην Κρήτη, στην Βόνη -
16 Ιουλιου 2026, 07:15Γιώργος Βουλγαράκης: Πώς Μητσοτάκης, Τσίπρας και Σαμαράς γίνονται οι πρωταγωνιστές των εκλογών! (podcast) -
17 Ιουλιου 2026, 13:50Ηράκλειο: Νέα σοβαρή βλάβη έχει προκαλέσει διακοπή ρεύματος σε μια ολόκληρη περιοχή! -
16 Ιουλιου 2026, 10:45Κωνσταντίνος Χολέβας: Η διαχρονική συνεχεία του ελληνισμού, ως ιστορικό και πολιτιστικό φαινόμενο! (podcast) -
16 Ιουλιου 2026, 08:30Μάρω Κοντού-Τα τελευταία λόγια για τις φίλες της: «Λυπάμαι που αυτό το καλοκαίρι δεν θα πάμε στα Καμένα Βούρλα»
