Κώστας Χατζηαντωνίου: Απ’ την κατάρρευση στην εξέγερση και την απελευθέρωση- Εξόριστες κυβερνήσεις 1941-44 (podcast)
αγαπημένα σου στη Google
Την περίοδο που στην Ελλάδα οι Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι κατακτητές είχαν ρίξει τη βαριά σκιά της Κατοχής, και αναπτυσσόταν παράλληλα το πολύπτυχο φάσμα της Εθνικής Αντίστασης, εκτός Ελλάδας είχαν καταφύγει ο βασιλιάς Γεώργιος Β' και οι τυπικά νόμιμες κυβερνήσεις, ενώ δίπλα τους χτίζονταν οι εξόριστες Ένοπλες Δυνάμεις που συμμετείχαν στον συμμαχικό αγώνα και ταυτόχρονα παρήγαγαν τις πιο σημαντικές πολιτικές προκλήσεις στην ελληνική πολιτική παρουσία στη Μέση Ανατολή.
Ο Κώστας Χατζηαντωνίου, λογοτέχνης, δοκιμιογράφος και ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας του βιβλίου «Η εξόριστη πολιτεία - Η ελληνική κυβέρνηση στη Μέση Ανατολή, 1941-1944» (Εναλλακτικές Εκδόσεις), μίλησε στις "Αναλύσεις" του Newshub με τον Γιάννη Χαραλαμπίδη για την ιστορική περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τις σε μεγάλο βαθμό άγνωστες πτυχές της δραστηριότητας των εξόριστων ελληνικών κυβερνήσεων της Μέσης Ανατολής που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα έναντι των Συμμάχων και του κοινού αγώνα εναντίον του Άξονα.
Μας τιμάτε εαν κάνετε εγγραφή
στο κανάλι μας στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCgI7vd72xX-ZNWb_x7zzWJg
στη σελίδα μας στο facebook: https://www.facebook.com/newshub.gr
στη σελίδα μας στο twitter: https://twitter.com/NewshubG
στη σελίδα μας στο instagram: https://www.instagram.com/newshub.gr/
στη σελίδα μας στο Tik Tok: https://www.tiktok.com/@newshub.gr
-
23 Ιουνιου 2026, 21:33Θλίψη για το θάνατο της 28χρονης Ράνιας -
24 Ιουνιου 2026, 20:32Κερατέα: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου μετά από τροχαίο στη Λεωφόρο Λαυρίου -
24 Ιουνιου 2026, 12:08Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο -
23 Ιουνιου 2026, 14:47Κατερίνα Σπυριδάκη: «Στη Βουλή οι αποκλεισμοί των ατόμων με αναπηρία από το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους» -
23 Ιουνιου 2026, 17:00Ηράκλειο: Απάντηση στην Μαρία Καρυστιανού για τον όρο «γυναικοκτονία» από τη δικηγόρο Φαίδρα Καρούτσου -
23 Ιουνιου 2026, 07:27Διάθεση 500 δελτίων ελεύθερης εισόδου για τις εκδηλώσεις στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας
