Μουσείο Καζαντζάκη: Με μεγάλη συμμετοχή ο εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
αγαπημένα σου στη Google
Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και μια ξεχωριστή θεματική εμπειρία γιόρτασε την Κυριακή 17 Μαΐου το Μουσείο Καζαντζάκη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026 (18 Μαΐου) με θέμα «Ενώνοντας έναν διαιρεμένο κόσμο με τα Μουσεία».
Στο πλαίσιο του εορτασμού, το Μουσείο πρόσφερε δωρεάν είσοδο στους επισκέπτες του και υλοποίησε τη θεματική ξενάγηση ενηλίκων «Νίκος Καζαντζάκης: στις αποχρώσεις των ιδεών» με ελεύθερη συμμετοχή. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σε διαδοχικά γκρουπ, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους επισκέπτες να συμμετάσχουν.

Η θεματική ξενάγηση αξιοποίησε τεκμήρια από τη συλλογή του Μουσείου για να αναδείξει πτυχές της πολυδιάστατης ιδεολογικής διαδρομής του Νίκου Καζαντζάκη μέσα στο πολυτάραχο ιδεολογικό και ιστορικό περιβάλλον της εποχής του. Μέσα από αυτήν τη διαδρομή φωτίστηκε η εικόνα ενός δημιουργού που αμφισβήτησε τα στεγανά και επιδίωξε τη σύνθεση, αναζητώντας συνδετικούς κρίκους ανάμεσα σε αντικρουόμενες ιδέες.

Το Μουσείο Καζαντζάκη ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή και επιβεβαιώνει τον ζωντανό ρόλο των Μουσείων ως χώρων συνάντησης, διαλόγου και σύνθεσης.
Σχεδιασμός- υλοποίηση θεματικής ξενάγησης: Κλεάνθη Κριθίνου, υπεύθυνη Μόνιμης Έκθεσης και Επικοινωνίας, Μουσείο Καζαντζάκη.
-
22 Ιουλιου 2026, 11:36Μεγάλη φωτιά στο Μελιδοχώρι: Χάθηκαν κόποι μιας ζωής λέει ο Κώστας Καράτζης (Φωτο) -
22 Ιουλιου 2026, 14:30Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο ο Φαμπίνιο -
22 Ιουλιου 2026, 07:00Δήμος Ηρακλείου: Αλαλούμ με τους κάδους στο χωριό της καταγγέλλει η πρόεδρος του Αγίου Σύλλα (Φωτο) -
21 Ιουλιου 2026, 14:56Η Λιμενική Αρχή για την απίστευτη σύγκρουση των πλοίων στη Σούδα - Κλιμάκιο στην Κρήτη ενώ διερευνάται το συμβάν (Βίντεο) -
21 Ιουλιου 2026, 07:00Δημόσια Υγεία στην Κρήτη: Νοσεί βαθύτατα και ο Άδωνις δηλώνει... “ικανοποιημένος”! -
21 Ιουλιου 2026, 07:15Δημήτρης Τσαϊλάς: Η στρατηγική της αντοχής στην πολιτική φθορά θα κρίνει τον πόλεμο στο Ιράν! (podcast)
